Toni: Rafa nikad nije bio ovakav!

Toni Nadal, stric i trener španskog tenisera Rafaela, izjavio je da se njegov bratanac suočava sa problemima nove vrste.

Tenis 04.04.2015 | 11:40
Toni: Rafa nikad nije bio ovakav!

Nadal se ove godine vratio na teren posle višemesečne pauze zbog povrede, ali za tri meseca nije uspeo da pronađe formu koju je želeo.

Od ponedeljka peti igrač planete priznao je posle poraza od Verdaska u trećem kolu Mastersa u Majamiju da je prenervozan na terenu.

“Dobro trenira, ali na tereneu nema više onu mentalnu snagu koju je imao ranije. Nadam se da će je vratiti. Mislim da mu je potrebno da povrati samopouzdanje i nadam se da će se to desiti u Monte Karlu. Ako gubite, ne možete imati samopouzdanje. Izgubio je mečeve od igrača koji su slabije rangirani, a ovo je prvi put da ima problem ovakve vrste”, rekao je Toni Nadal.

54-godišnji stric zna šta je potrebno da njegov bratanac ponovo bude onaj stari.

“Jedino može da radi napornije i pokušava da bude agresivan na terenu, kako bi se oslobodio nervoze. To je stvar relaksacije – siguran sam da će, pre ili kasnije, biti dobro na kraju. Ako ne odigra dobro u Monte Karlu, pokušaćemo u Barseloni, pa onda u Madridu. Trenutno smo u lošem periodu, ali mislim da će Rafa nastaviti da igra dok ne bude imao 29, 30 ili 31 godinu”, dodao je Toni.

Komentari / 0

Ostavite komentar