НБА: Убједљиви Кливленд, повриједио се Вејд!

Кошаркаши Кливленд Кавалирса, Хјустон Рокитса и Голден Стејт Вориорса остварили су тријумфе у мечевима НБА лиге одиграним у ноћи између четвртка и петка.

Кошарка 03.04.2015 | 13:20
НБА: Убједљиви Кливленд, повриједио се Вејд!

Кливленд је разбио Мајами резултатом 114:88, док је Хјустон уз доста проблема победио Далас са 108:101.

У последњем мечу вечери, Голден Стејт Вориорси су кошем Харисона Барнса у последњој секунди савладали Финикс Сансе 107:106 и стигли до 11. узастопне победе.

Кавалирси су потпуно разбили вицешампиона, а осим пораза, навијаче Мајамија брине и повреда Двејна Вејда који је средином друге четвртине после једног проклизавања остао да лежи на паркету.

Он је озледио колено и од тог тренутка се није враћао у игру, што је домаћима знатно олакшало посао.

Најефикаснији у редовима Кливленда били су Леброн Џејмс и Кајри Ирвинг са по 23 поена, с тим што је 'Краљ' имао још 8 скокова и 7 асистенција. Одличан је био Иман Шамперт са 17 поена, пет више од Џеј-Ар Смита.

У пораженој екипи Луол Денг и Хасан Вајтсајд меч су завршили са по 17 поена и 8 ухваћених лопти.

Мајами је остао на осмом месту Источне конференције са скором од 34 победе и 41 поразом, али исто толико има и деветопласирани Бостон.

После 51 поена колико је убацио прошле ноћи, Џејмс Харден је имао мање од пола против Даласа, али је погађао када је било потребно. Мевси су водили читав меч, Хјустон је успео да се врати, а Харден, Ариза и Смит су били сигурни у финишу.

'Брада' је меч завршила са 24 поена и 6 асистенција, Ариза је убацио 19, док је Смит на крају имао дабл-дабл – 15 поена и 12 скокова.

Најефикаснији у тексашкој екипи био је Дирк Новицки са 21 поеном и 7 скокова, а Монта Елис је меч завршио са два поена мање.

У последњој утакмици вечери Голден Стејт Вориорси и Финикс Санси одиграли су узбудљив меч, а прва екипа Запада продужила је низ тријумфа на 11.

Дуел у Оукленду решио је Харисон Барнс, који је на 0,4 секунде до краја погодио тежак улаз. Претходно су гости у последњем минуту у неколико наврата имали три-четири поена предности, али су Стефан Кари и Клеј Томпсон тројкама враћали свој тим у игру.

Управо је Кари био најефикаснији у тиму домаћих са 28 поена (10/22 из игре, 6/11 за три), осам скокова и пет асистенција, а пратио га је 'Спласх бротхер' Томпсон са 16 поена (6/14) и шест асистенција. Ендру Богут убацио је осам поена и ухватио девет лопти, док је јунаку Барнсу победоносни кош био тек други на сусрету.

У пораженој екипи најефикасније је био Ерик Бледсоу са 18 поена и 11 асистенција, а чак шест играча било је двоцифрено у тиму из Аризоне. Брендан Рајт (16п, 12ск) и Маркиф Морис (17п, 12ск) остварили су дабл-даблове, Маркус Морис додао је десет поена, Такер 14, а Ворен 17.

Коментари / 0

Оставите коментар