NBA: Ubjedljivi Klivlend, povrijedio se Vejd!

Košarkaši Klivlend Kavalirsa, Hjuston Rokitsa i Golden Stejt Voriorsa ostvarili su trijumfe u mečevima NBA lige odigranim u noći između četvrtka i petka.

Košarka 03.04.2015 | 13:20
NBA: Ubjedljivi Klivlend, povrijedio se Vejd!

Klivlend je razbio Majami rezultatom 114:88, dok je Hjuston uz dosta problema pobedio Dalas sa 108:101.

U poslednjem meču večeri, Golden Stejt Voriorsi su košem Harisona Barnsa u poslednjoj sekundi savladali Finiks Sanse 107:106 i stigli do 11. uzastopne pobede.

Kavalirsi su potpuno razbili vicešampiona, a osim poraza, navijače Majamija brine i povreda Dvejna Vejda koji je sredinom druge četvrtine posle jednog proklizavanja ostao da leži na parketu.

On je ozledio koleno i od tog trenutka se nije vraćao u igru, što je domaćima znatno olakšalo posao.

Najefikasniji u redovima Klivlenda bili su Lebron Džejms i Kajri Irving sa po 23 poena, s tim što je 'Kralj' imao još 8 skokova i 7 asistencija. Odličan je bio Iman Šampert sa 17 poena, pet više od Džej-Ar Smita.

U poraženoj ekipi Luol Deng i Hasan Vajtsajd meč su završili sa po 17 poena i 8 uhvaćenih lopti.

Majami je ostao na osmom mestu Istočne konferencije sa skorom od 34 pobede i 41 porazom, ali isto toliko ima i devetoplasirani Boston.

Posle 51 poena koliko je ubacio prošle noći, Džejms Harden je imao manje od pola protiv Dalasa, ali je pogađao kada je bilo potrebno. Mevsi su vodili čitav meč, Hjuston je uspeo da se vrati, a Harden, Ariza i Smit su bili sigurni u finišu.

'Brada' je meč završila sa 24 poena i 6 asistencija, Ariza je ubacio 19, dok je Smit na kraju imao dabl-dabl – 15 poena i 12 skokova.

Najefikasniji u teksaškoj ekipi bio je Dirk Novicki sa 21 poenom i 7 skokova, a Monta Elis je meč završio sa dva poena manje.

U poslednjoj utakmici večeri Golden Stejt Voriorsi i Finiks Sansi odigrali su uzbudljiv meč, a prva ekipa Zapada produžila je niz trijumfa na 11.

Duel u Ouklendu rešio je Harison Barns, koji je na 0,4 sekunde do kraja pogodio težak ulaz. Prethodno su gosti u poslednjem minutu u nekoliko navrata imali tri-četiri poena prednosti, ali su Stefan Kari i Klej Tompson trojkama vraćali svoj tim u igru.

Upravo je Kari bio najefikasniji u timu domaćih sa 28 poena (10/22 iz igre, 6/11 za tri), osam skokova i pet asistencija, a pratio ga je 'Splash brother' Tompson sa 16 poena (6/14) i šest asistencija. Endru Bogut ubacio je osam poena i uhvatio devet lopti, dok je junaku Barnsu pobedonosni koš bio tek drugi na susretu.

U poraženoj ekipi najefikasnije je bio Erik Bledsou sa 18 poena i 11 asistencija, a čak šest igrača bilo je dvocifreno u timu iz Arizone. Brendan Rajt (16p, 12sk) i Markif Moris (17p, 12sk) ostvarili su dabl-dablove, Markus Moris dodao je deset poena, Taker 14, a Voren 17.

Komentari / 0

Ostavite komentar