Мајами: Серена у финалу послије трилера!

Прва тенисерка света Серена Вилијамс пласирала се у ново финале Мајамија победом над Румунком Симоном Халеп у три сета.

Тенис 03.04.2015 | 13:00
Мајами: Серена у финалу послије трилера!

Серена је славила резултатом 6:3, 2:6, 7:5 после више од два сата игре и имаће прилику да се бори за осму титулу у Мајамију.

Противница у борби за трофеј биће јој Шпањолка Карла Суарес Наваро која је у два сета елиминисала Андреу Петковић из Немачке.

Халеп и Вилијамс наставиле су одличан данашњи програм у Мајамију и одиграле веома квалитетан меч, пруживши публици одличну забаву.

Американка се пласирала у јубиларно десето финале на Флориди, а против Шпањолке ће се борити за осми трофеј.

За разлику од четвртфиналног сусрета са Сабином Лисицки, Серена је овога пута почела меч веома одлучно, концентрисано и агресивно, и чинило се да ће брзо завршити посао. Брзо је направила брејк игравши готово без грешке – погађала је винере форхендом из сваке позиције, а у уводним тренуцима Румунка је поред ње изгледала као мало дете.

При резултату 5:2 још једном је одузела сервис противници и то је био крај сета.

Међутим, тренутно трећа играчица на WТА листи потврдила је зашто је ове сезоне, уз Серену и Тимеу Башчински, најбоља на свету.

Држала се некако у другом сету, а онда сачекала један лош гем противнице и зграбила своју шансу. То се десило код резултата 4:4, па је сигурним сервисима изједначила у сетовима. Симона је била толико фокусирана на меч да није знала да је сет готов.

Умор је учинио своје, због чега је домаћа представница врло брзо направила брејк у одлучујућем делу игре и чувала га до завршнице. Поново је Халеп показала изузетну стабилност, чекала је грешке и дочекала изједначење. На њену жалост, више од тога није могла – Серена јој је опет одузела сервис и привела меч крају.

Очекивано, млађа од сестара Вилијамс била је много агресивнија – уписала 38 директних поена и 45 грешака, док је код Симоне тај скор био скромних 10:24.

Међутим, Румунка неће бити незадовољна јер је још једном потврдила да је тренутно једина играчица која како-тако може да се носи са девојком с Флориде. И даље је остала на једном тријумфу, а сада је претрпела шести пораз.

Ово је такође била 20. узастопна победа Серене Вилијамс, пошто је последњи пораз претрпела у октобру, баш од данашње противнице у првом кругу завршног турнира у Сингапуру.

Наставила је и феноменалну серију у Мајамију остваривши 17. везани тријумф, у којем је последњи пут изгубила 2012. од Каролине Вознијацки у четвртфиналу.

Серена Вилијамс је до сада освојила 19 Грен слем титула, а победом у четвртфиналу се прикључила малом клубу од седам тенисерки које су имале 700 победа.

Она ће бити огромна фавориткиња против Суарес Наваро у финалу – не само због ренкинга, већ и због међусобног скора. Њих две су одиграле четири меча до сада, Серена је сва четири добила изгубивши само 10 гемова.

Од осам сетова колико су играле, Вилијамс је половину узела са ‘нулом’.

WТА турнир у Мајамију игра се за наградни фонд од 5.381.235 долара.

Коментари / 0

Оставите коментар