Majami: Serena u finalu poslije trilera!

Prva teniserka sveta Serena Vilijams plasirala se u novo finale Majamija pobedom nad Rumunkom Simonom Halep u tri seta.

Tenis 03.04.2015 | 13:00
Majami: Serena u finalu poslije trilera!

Serena je slavila rezultatom 6:3, 2:6, 7:5 posle više od dva sata igre i imaće priliku da se bori za osmu titulu u Majamiju.

Protivnica u borbi za trofej biće joj Španjolka Karla Suares Navaro koja je u dva seta eliminisala Andreu Petković iz Nemačke.

Halep i Vilijams nastavile su odličan današnji program u Majamiju i odigrale veoma kvalitetan meč, pruživši publici odličnu zabavu.

Amerikanka se plasirala u jubilarno deseto finale na Floridi, a protiv Španjolke će se boriti za osmi trofej.

Za razliku od četvrtfinalnog susreta sa Sabinom Lisicki, Serena je ovoga puta počela meč veoma odlučno, koncentrisano i agresivno, i činilo se da će brzo završiti posao. Brzo je napravila brejk igravši gotovo bez greške – pogađala je vinere forhendom iz svake pozicije, a u uvodnim trenucima Rumunka je pored nje izgledala kao malo dete.

Pri rezultatu 5:2 još jednom je oduzela servis protivnici i to je bio kraj seta.

Međutim, trenutno treća igračica na WTA listi potvrdila je zašto je ove sezone, uz Serenu i Timeu Baščinski, najbolja na svetu.

Držala se nekako u drugom setu, a onda sačekala jedan loš gem protivnice i zgrabila svoju šansu. To se desilo kod rezultata 4:4, pa je sigurnim servisima izjednačila u setovima. Simona je bila toliko fokusirana na meč da nije znala da je set gotov.

Umor je učinio svoje, zbog čega je domaća predstavnica vrlo brzo napravila brejk u odlučujućem delu igre i čuvala ga do završnice. Ponovo je Halep pokazala izuzetnu stabilnost, čekala je greške i dočekala izjednačenje. Na njenu žalost, više od toga nije mogla – Serena joj je opet oduzela servis i privela meč kraju.

Očekivano, mlađa od sestara Vilijams bila je mnogo agresivnija – upisala 38 direktnih poena i 45 grešaka, dok je kod Simone taj skor bio skromnih 10:24.

Međutim, Rumunka neće biti nezadovoljna jer je još jednom potvrdila da je trenutno jedina igračica koja kako-tako može da se nosi sa devojkom s Floride. I dalje je ostala na jednom trijumfu, a sada je pretrpela šesti poraz.

Ovo je takođe bila 20. uzastopna pobeda Serene Vilijams, pošto je poslednji poraz pretrpela u oktobru, baš od današnje protivnice u prvom krugu završnog turnira u Singapuru.

Nastavila je i fenomenalnu seriju u Majamiju ostvarivši 17. vezani trijumf, u kojem je poslednji put izgubila 2012. od Karoline Voznijacki u četvrtfinalu.

Serena Vilijams je do sada osvojila 19 Gren slem titula, a pobedom u četvrtfinalu se priključila malom klubu od sedam teniserki koje su imale 700 pobeda.

Ona će biti ogromna favoritkinja protiv Suares Navaro u finalu – ne samo zbog renkinga, već i zbog međusobnog skora. Njih dve su odigrale četiri meča do sada, Serena je sva četiri dobila izgubivši samo 10 gemova.

Od osam setova koliko su igrale, Vilijams je polovinu uzela sa ‘nulom’.

WTA turnir u Majamiju igra se za nagradni fond od 5.381.235 dolara.

Komentari / 0

Ostavite komentar