Ау, какав ће то бити аргентински ''Ел класико''?!

Ривер спремио одговор Боки. На једној страни Тевез, Освалдо и Гаго, на другој Аимар, Кавенаги, Гутијерез и Фалкао! Атомски фудбал поново би се играо у Аргентини!

Фудбал 03.04.2015 | 15:40
Ау, какав ће то бити аргентински ''Ел класико''?!

Експлозија за експлозијом одјекује Буенос Ајресом! Не, није у питању нови Грађански рат у Аргентини, али вечити пламен ривалства који влада међу навијачима два највећа клуба - Боке Јуниорс и Ривер Плате, могао би поново да се разбукти као у златно време јужноамеричког фудбала и изазове праву вулканску ерупцију!

Пре само неколико дана попут грома из ведра неба појавила се информација да би Карлос Тевез могао од лета поново да задужи опрему гиганта са чувене Бомбоњере, на опште одушевљење хорде навијача. Многи већ сада говоре о сарадњи коју би наредне сезоне могли да остваре популарни Апач и распуцани Пабло Освалдо, који од доласка у аргентинску престоницу игра у најбољој форми у последњих неколико сезона!

Велики фанатици из краја Ла Бока већ су запали у стање транса, пошто на титулу чекају готово пуне четири године, а евентуални повратак хероја једне златне генерације, која је у само годину дана освојила домаће првенство, Копа Либертадорес, Копа Судамерикану и Интерконтинентални куп, умногоме би допринео томе да се Бомбоњери врате славни дани!

Међутим, врло амбициозни пројекат златно-плавих изазвао је моменталну реакцију у Нуњезу, где управа Ривер Плате такође жели бомбастичан напад и повратак истинске клупске легенде - Радамела Фалкаа! Праву агонију расни колумбијски голгетер проживљава ове сезоне у дресу Манчестер јунајтеда, због чега је најавио одлазак са Театра снова, у покушају да пронађе средину где би могао да врати стари сјај и поново постане убојита машина за цепање мрежа. Док све више губи стрпљење у „рату“ који Луј ван Гал и он воде месецима уназад, Тигар је неколико пута напоменуо да ће добро размислити пре него што одабере наредну дестинацију у пребогатој каријери, пошто ће вероватно у јуну ставити тачку и на епизоду у Монаку, чији је званично фудбалер.

А да би Фалкао заиста могао да се врати у клуб у којем је провео пуних осам година (2001-2009) и за то време свлачионицу делио са бројним истинским асовима попут Аријела Ортеге, Алексиса Санчеза, Хавијера Маскерана и Гонзала Игуаина, потврдио је потпредседник Ривера, Матијас Патанијан, који је рекао да су клупска врата за Тигра увек отворена.
"Сањамо његов повратак на Монументал! Све бисмо дали да нас се он врати. За њега су врата увек отворена и заиста бисмо волели да дође. Радимо на томе да пронађемо средства да га доведемо", рекао је Патанијан у разговору за радио Есто ес Ривер.

Подсетимо, Ривер је пред почетак сезоне у своје скуте вратио и некада велику наду светског фудбала - Пабла Аимара, који због тешке повреде Ахилове тетиве још увек није одиграо ниједну званичну утакмицу, док још од раније чувени бело-црвени дрес носе Фернандо Кавенаги и Фалкаов сународник, Теофило Гутијерез.

Замислите само - на једној страни Фернандо Гаго, Пабло Освалдо и Карлос Тевез, на другој Пабло Аимар, Фернандо Кавенаги, Теофило Гутијерез и Радамел Фалкао!

Коментари / 0

Оставите коментар