Au, kakav će to biti argentinski ''El klasiko''?!

River spremio odgovor Boki. Na jednoj strani Tevez, Osvaldo i Gago, na drugoj Aimar, Kavenagi, Gutijerez i Falkao! Atomski fudbal ponovo bi se igrao u Argentini!

Fudbal 03.04.2015 | 15:40
Au, kakav će to biti argentinski ''El klasiko''?!

Eksplozija za eksplozijom odjekuje Buenos Ajresom! Ne, nije u pitanju novi Građanski rat u Argentini, ali večiti plamen rivalstva koji vlada među navijačima dva najveća kluba - Boke Juniors i River Plate, mogao bi ponovo da se razbukti kao u zlatno vreme južnoameričkog fudbala i izazove pravu vulkansku erupciju!

Pre samo nekoliko dana poput groma iz vedra neba pojavila se informacija da bi Karlos Tevez mogao od leta ponovo da zaduži opremu giganta sa čuvene Bombonjere, na opšte oduševljenje horde navijača. Mnogi već sada govore o saradnji koju bi naredne sezone mogli da ostvare popularni Apač i raspucani Pablo Osvaldo, koji od dolaska u argentinsku prestonicu igra u najboljoj formi u poslednjih nekoliko sezona!

Veliki fanatici iz kraja La Boka već su zapali u stanje transa, pošto na titulu čekaju gotovo pune četiri godine, a eventualni povratak heroja jedne zlatne generacije, koja je u samo godinu dana osvojila domaće prvenstvo, Kopa Libertadores, Kopa Sudamerikanu i Interkontinentalni kup, umnogome bi doprineo tome da se Bombonjeri vrate slavni dani!

Međutim, vrlo ambiciozni projekat zlatno-plavih izazvao je momentalnu reakciju u Nunjezu, gde uprava River Plate takođe želi bombastičan napad i povratak istinske klupske legende - Radamela Falkaa! Pravu agoniju rasni kolumbijski golgeter proživljava ove sezone u dresu Mančester junajteda, zbog čega je najavio odlazak sa Teatra snova, u pokušaju da pronađe sredinu gde bi mogao da vrati stari sjaj i ponovo postane ubojita mašina za cepanje mreža. Dok sve više gubi strpljenje u „ratu“ koji Luj van Gal i on vode mesecima unazad, Tigar je nekoliko puta napomenuo da će dobro razmisliti pre nego što odabere narednu destinaciju u prebogatoj karijeri, pošto će verovatno u junu staviti tačku i na epizodu u Monaku, čiji je zvanično fudbaler.

A da bi Falkao zaista mogao da se vrati u klub u kojem je proveo punih osam godina (2001-2009) i za to vreme svlačionicu delio sa brojnim istinskim asovima poput Arijela Ortege, Aleksisa Sančeza, Havijera Maskerana i Gonzala Iguaina, potvrdio je potpredsednik Rivera, Matijas Patanijan, koji je rekao da su klupska vrata za Tigra uvek otvorena.
"Sanjamo njegov povratak na Monumental! Sve bismo dali da nas se on vrati. Za njega su vrata uvek otvorena i zaista bismo voleli da dođe. Radimo na tome da pronađemo sredstva da ga dovedemo", rekao je Patanijan u razgovoru za radio Esto es River.

Podsetimo, River je pred početak sezone u svoje skute vratio i nekada veliku nadu svetskog fudbala - Pabla Aimara, koji zbog teške povrede Ahilove tetive još uvek nije odigrao nijednu zvaničnu utakmicu, dok još od ranije čuveni belo-crveni dres nose Fernando Kavenagi i Falkaov sunarodnik, Teofilo Gutijerez.

Zamislite samo - na jednoj strani Fernando Gago, Pablo Osvaldo i Karlos Tevez, na drugoj Pablo Aimar, Fernando Kavenagi, Teofilo Gutijerez i Radamel Falkao!

Komentari / 0

Ostavite komentar