75% Милана = 1,5 милијарду евра?!

Власник Милана Силвио Берлускони могао би да прода клуб пословној групи директно повезаном са кинеском владом, преносе италијански медији.

Фудбал 03.04.2015 | 15:20
75% Милана = 1,5 милијарду евра?!

Спекулације око продаје седмоструког првака Европе, које су интензивиране у последњих годину дана, долазе усред борбе славног фудбалског клуба да поправи пласман у Серији А и домогне се места које води на европску сцену.

Под вођством тренера Филипа Инзагија популарни росо-нери тренутно су осмопласирани на табели са 14 бодова заостатка за екипом римског Лација на позицији која води у квалификације за Лигу шампиона, а имају чак 29 бодова мање од лидера Јувентуса.

Усред сталне резултатске кризе Берлускони није много улагао у довођење врхунских играча, па су појачане спекулације да је решио да "дигне руке" од трофејног клуба.

Како преноси "Аскањуз", бивши италијански премијер је током приватног догадјаја у уторак увече наводно рекао да је "продаја 75 одсто клуба Кинезима урађена".
Спортски дневник "Газета дело Спорт" оцењује да би 75 посто акција клуба Берлускони могао да прода измедју једне и једне и по милијарде евра.

Тај лист наводи да је Милан један од најпопуларнијих страних клубова у Кини и да је притисак да га Берлускони прода наводно дошао директно из кинеске владе која настоји да подигне ниво спорта у земљи.

Коментари / 0

Оставите коментар