75% Milana = 1,5 milijardu evra?!

Vlasnik Milana Silvio Berluskoni mogao bi da proda klub poslovnoj grupi direktno povezanom sa kineskom vladom, prenose italijanski mediji.

Fudbal 03.04.2015 | 15:20
75% Milana = 1,5 milijardu evra?!

Spekulacije oko prodaje sedmostrukog prvaka Evrope, koje su intenzivirane u poslednjih godinu dana, dolaze usred borbe slavnog fudbalskog kluba da popravi plasman u Seriji A i domogne se mesta koje vodi na evropsku scenu.

Pod vođstvom trenera Filipa Inzagija popularni roso-neri trenutno su osmoplasirani na tabeli sa 14 bodova zaostatka za ekipom rimskog Lacija na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, a imaju čak 29 bodova manje od lidera Juventusa.

Usred stalne rezultatske krize Berluskoni nije mnogo ulagao u dovođenje vrhunskih igrača, pa su pojačane spekulacije da je rešio da "digne ruke" od trofejnog kluba.

Kako prenosi "Askanjuz", bivši italijanski premijer je tokom privatnog dogadjaja u utorak uveče navodno rekao da je "prodaja 75 odsto kluba Kinezima urađena".
Sportski dnevnik "Gazeta delo Sport" ocenjuje da bi 75 posto akcija kluba Berluskoni mogao da proda izmedju jedne i jedne i po milijarde evra.

Taj list navodi da je Milan jedan od najpopularnijih stranih klubova u Kini i da je pritisak da ga Berluskoni proda navodno došao direktno iz kineske vlade koja nastoji da podigne nivo sporta u zemlji.

Komentari / 0

Ostavite komentar