Рено и Ред Бул најзад се ''помирили''!

Ред Бул и Рено постигли су договор да престану да се јавно свађају и почну да се фокусирају на то да што пре стигну ривалске тимове у Формули 1.

Остали спортови 02.04.2015 | 10:20
Рено и Ред Бул најзад се ''помирили''!

Аустријски тим је од почетка сезоне изнео низ критика на моторе француског произвођача, пошто је на првој трци сезоне, у Аустралији, направљен корак уназад у поређењу са почетком прошле сезоне.

Ствари се нису поправиле ни у Малезији, протеклог викенда, пошто су возачи Ред Була Данијел Рикардо и Данил Квјат заузели девето, односно десето место, са кругом заостатка у односу на победника Себастијана Фетела у болиду Ферарија.

Саветник Ред Була Хелмут Марко рекао је да је јавна свађа сада готова, иако је признао да Ред Бул и Рено уопште не морају да се воле.

„Састали смо се и договорили смо се да ћемо радити вредно у наставку сезоне. Не морамо да се волимо, али нам је потребан добар мотор. Под садашњим прописима немогуће је смањити разлику у односу на водеће, али смо се у прошлости навикли на победе, иако наш мотор није био најјачи. Сви можемо да видимо шта је Ферари урадио. Према речима Реноових инжењера, ми ћемо достићи тај ниво до краја сезоне и моћи ћемо поново да се боримо на врху. Договорено је да дебата буде остављена по страни и да сви морамо да се фокусирамо да радимо заједно да бисмо изашли из ове ситуације“, рекао је Марко.

Марко је истакао да су јавне критике на рачун Реноа и оптужне за лажи првог човека француског произвођача Ситила Абитебула резултат емоција.

Овогодишњи шампионат Формуле 1 наставља се Великом наградом Кине 12. априла.

Коментари / 0

Оставите коментар