Reno i Red Bul najzad se ''pomirili''!

Red Bul i Reno postigli su dogovor da prestanu da se javno svađaju i počnu da se fokusiraju na to da što pre stignu rivalske timove u Formuli 1.

Ostali sportovi 02.04.2015 | 10:20
Reno i Red Bul najzad se ''pomirili''!

Austrijski tim je od početka sezone izneo niz kritika na motore francuskog proizvođača, pošto je na prvoj trci sezone, u Australiji, napravljen korak unazad u poređenju sa početkom prošle sezone.

Stvari se nisu popravile ni u Maleziji, proteklog vikenda, pošto su vozači Red Bula Danijel Rikardo i Danil Kvjat zauzeli deveto, odnosno deseto mesto, sa krugom zaostatka u odnosu na pobednika Sebastijana Fetela u bolidu Ferarija.

Savetnik Red Bula Helmut Marko rekao je da je javna svađa sada gotova, iako je priznao da Red Bul i Reno uopšte ne moraju da se vole.

„Sastali smo se i dogovorili smo se da ćemo raditi vredno u nastavku sezone. Ne moramo da se volimo, ali nam je potreban dobar motor. Pod sadašnjim propisima nemoguće je smanjiti razliku u odnosu na vodeće, ali smo se u prošlosti navikli na pobede, iako naš motor nije bio najjači. Svi možemo da vidimo šta je Ferari uradio. Prema rečima Renoovih inženjera, mi ćemo dostići taj nivo do kraja sezone i moći ćemo ponovo da se borimo na vrhu. Dogovoreno je da debata bude ostavljena po strani i da svi moramo da se fokusiramo da radimo zajedno da bismo izašli iz ove situacije“, rekao je Marko.

Marko je istakao da su javne kritike na račun Renoa i optužne za laži prvog čoveka francuskog proizvođača Sitila Abitebula rezultat emocija.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Kine 12. aprila.

Komentari / 0

Ostavite komentar