Омладинци Србије остали без ЕП-а!

Омладинска репрезентација Србије није се пласирала на Европско првенство иако је у последњем колу групе 4 савладала вршњаке из Норвешке са 4:2 после великог преокрета. "Орлићи" не иду даље, јер је Холандија освојила један бод више и тако заузела прву позицију која једина води даље.

Фудбал 31.03.2015 | 21:20
Омладинци Србије остали без ЕП-а!

Одбрана младих српских фудбалера није издржала ни десет минута, а да већ није ушла у проблеме, јер је Норвешка зарадила једанаестерац у осмоми минуту после старта Јовановића који је реализовао нападач Рунар Еспејорд савладавши Манојловића који је на овој утакмици мењао Радуновића на голу.

Србија је морала да јури предност противника од самог старта, тако да је притисак одмах стављен на леђа изабраницима Ивана Томића који су други пут капитулирали у веома незгодном моменту - Торсби је повећао на 2:0 у првом минуту надокнаде првог полувремена.

Нешто је морало да се мења у српском саставу, па су на почетку другог дела игре у игру уместо Михајловића и Десанчића ушли Радоњић и Јовић. Управо је млади офанзивац Звезде Јовић у 50. минуту затресао мрежу Норвежана, па је нада тада још увек тињала.

У 78. минуту дошло је до поравнања након што је Јовић уписао и асистенцију пошто је послужио Радоњића који је донео поравнање. Нападач црвено-белих је и други пут био од велике важност у акцији пошто је седам минута пре краја додао лопту Шапоњићу који је маитрао голмана Бретвајта за тотални преокрет.

Шапоњић је у 89. минуту узвратио Јовићу асистенцију, а млада нада Звезде је одиграла савршену утакмицу која ипак није донела пласман на Европско првенство, јер је домаћин Холандија за бод била боља од "орлића".

Холанђани су у последњој утакмици у групи савладали Швајцарску са 4:0 и тако оставили Србију на другој позицији и поред одличне представе Томићевих момака.

Група 4:
Холандија 3 2 1 0 6:1 7
Србија 3 2 0 1 7:4 6
Норвешка 3 1 1 1 4:5 4
Швајцарска 3 0 0 3 1:8 0

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ништа

31.03.2015 19:24

Значајно, свакако одоше, као и сви до сада.

ОДГОВОРИТЕ