Omladinci Srbije ostali bez EP-a!

Omladinska reprezentacija Srbije nije se plasirala na Evropsko prvenstvo iako je u poslednjem kolu grupe 4 savladala vršnjake iz Norveške sa 4:2 posle velikog preokreta. "Orlići" ne idu dalje, jer je Holandija osvojila jedan bod više i tako zauzela prvu poziciju koja jedina vodi dalje.

Fudbal 31.03.2015 | 21:20
Omladinci Srbije ostali bez EP-a!

Odbrana mladih srpskih fudbalera nije izdržala ni deset minuta, a da već nije ušla u probleme, jer je Norveška zaradila jedanaesterac u osmomi minutu posle starta Jovanovića koji je realizovao napadač Runar Espejord savladavši Manojlovića koji je na ovoj utakmici menjao Radunovića na golu.

Srbija je morala da juri prednost protivnika od samog starta, tako da je pritisak odmah stavljen na leđa izabranicima Ivana Tomića koji su drugi put kapitulirali u veoma nezgodnom momentu - Torsbi je povećao na 2:0 u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena.

Nešto je moralo da se menja u srpskom sastavu, pa su na početku drugog dela igre u igru umesto Mihajlovića i Desančića ušli Radonjić i Jović. Upravo je mladi ofanzivac Zvezde Jović u 50. minutu zatresao mrežu Norvežana, pa je nada tada još uvek tinjala.

U 78. minutu došlo je do poravnanja nakon što je Jović upisao i asistenciju pošto je poslužio Radonjića koji je doneo poravnanje. Napadač crveno-belih je i drugi put bio od velike važnost u akciji pošto je sedam minuta pre kraja dodao loptu Šaponjiću koji je maitrao golmana Bretvajta za totalni preokret.

Šaponjić je u 89. minutu uzvratio Joviću asistenciju, a mlada nada Zvezde je odigrala savršenu utakmicu koja ipak nije donela plasman na Evropsko prvenstvo, jer je domaćin Holandija za bod bila bolja od "orlića".

Holanđani su u poslednjoj utakmici u grupi savladali Švajcarsku sa 4:0 i tako ostavili Srbiju na drugoj poziciji i pored odlične predstave Tomićevih momaka.

Grupa 4:
Holandija 3 2 1 0 6:1 7
Srbija 3 2 0 1 7:4 6
Norveška 3 1 1 1 4:5 4
Švajcarska 3 0 0 3 1:8 0

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ništa

31.03.2015 19:24

Značajno, svakako odoše, kao i svi do sada.

ODGOVORITE