Крај сезоне за Пекмена!

Црногорски центар последњи пут је играо 11. марта, а како је сезона за Минесоту већ изгубљена, тренер Флип Сондерс неће ризиковати да се његова прва „петица“ озбиљније повреди.

Кошарка 01.04.2015 | 08:00
Крај сезоне за Пекмена!

Недаће некадашњег аса Партизана не престају! Никола Пековић се ове сезоне више неће враћати на терен пошто није успео да залечи повреде зглобова које га муче већ две године, саопштио је тренер Минесоте Флип Сондерс. Како су Тимбервулвси одавно остали без шансе да се боре за пласман у плеј-оф, чак и да је постојала могућност да се Пековић опорави, људи у Минеаполису вероватно не би ризиковали потенцијано обнављање повреде једног од својих најбољих играча.

Из предостожности или не, тек популарни Пекмен више неће облачити дрес Вукова ове сезоне на званичним утакмицама због хроничних повреда скочних зглобова, што је потврдио Флип Сондерс и што је су Тимбервулвси пренели на свом звеничном Твитер налогу.

Црногорски горостас одиграо је само 31 утакмицу ове сезоне, што је нешто више од трећине и то је један од главних узрока посртања Минесоте која је најлошији тим на Западу и екипа са другим најгорим скором у НБА лиги. На мечевима које је играо некадашњи љубимац навијача Партизана бележио је 12,5 поена и 7,5 скокова у просеку, што је далеко испод нивоа на којем је играо претходне сезоне у тренуцима када је био колико-толико здрав.

Од тренутка када је потписао „фараонски“ петогодишњи уговор лета 2013. године, Никола Пековић је одиграо укупно 85 мечева за две сезоне за шта му је исплаћено 24.000.000 долара. У наредне три инкасираће још 36.000.000, те је јасно због чега челници тренутно најлошијег тима Запада не желе да се коцкају са потенцијалним новим повредама. Ако се узме у обзир да ће Сондерсов тим одиграти још осам мечева до краја сезоне, „чопор“ неће много изгубити и далеко ће им више значити онај стари Пековић у новој сезони...

Коментари / 0

Оставите коментар