Kraj sezone za Pekmena!

Crnogorski centar poslednji put je igrao 11. marta, a kako je sezona za Minesotu već izgubljena, trener Flip Sonders neće rizikovati da se njegova prva „petica“ ozbiljnije povredi.

Košarka 01.04.2015 | 08:00
Kraj sezone za Pekmena!

Nedaće nekadašnjeg asa Partizana ne prestaju! Nikola Peković se ove sezone više neće vraćati na teren pošto nije uspeo da zaleči povrede zglobova koje ga muče već dve godine, saopštio je trener Minesote Flip Sonders. Kako su Timbervulvsi odavno ostali bez šanse da se bore za plasman u plej-of, čak i da je postojala mogućnost da se Peković oporavi, ljudi u Mineapolisu verovatno ne bi rizikovali potencijano obnavljanje povrede jednog od svojih najboljih igrača.

Iz predostožnosti ili ne, tek popularni Pekmen više neće oblačiti dres Vukova ove sezone na zvaničnim utakmicama zbog hroničnih povreda skočnih zglobova, što je potvrdio Flip Sonders i što je su Timbervulvsi preneli na svom zveničnom Tviter nalogu.

Crnogorski gorostas odigrao je samo 31 utakmicu ove sezone, što je nešto više od trećine i to je jedan od glavnih uzroka posrtanja Minesote koja je najlošiji tim na Zapadu i ekipa sa drugim najgorim skorom u NBA ligi. Na mečevima koje je igrao nekadašnji ljubimac navijača Partizana beležio je 12,5 poena i 7,5 skokova u proseku, što je daleko ispod nivoa na kojem je igrao prethodne sezone u trenucima kada je bio koliko-toliko zdrav.

Od trenutka kada je potpisao „faraonski“ petogodišnji ugovor leta 2013. godine, Nikola Peković je odigrao ukupno 85 mečeva za dve sezone za šta mu je isplaćeno 24.000.000 dolara. U naredne tri inkasiraće još 36.000.000, te je jasno zbog čega čelnici trenutno najlošijeg tima Zapada ne žele da se kockaju sa potencijalnim novim povredama. Ako se uzme u obzir da će Sondersov tim odigrati još osam mečeva do kraja sezone, „čopor“ neće mnogo izgubiti i daleko će im više značiti onaj stari Peković u novoj sezoni...

Komentari / 0

Ostavite komentar