Пикси: Просечни Португалци, врло лоша Србија!

Видели смо просечну Португалију и још просечнију Србију! Не могу дефанзивци да буду лидери и да решавају утакмице! "Чуда се дешавају, али просто је немогуће да се домогнемо треће позиције. Победити Данце у Данској, Португалце код куће и Албанце у Албанији... Шта нам даје за право да у то поверујемо", пита се Стојковић.

Фудбал 01.04.2015 | 11:20
Пикси: Просечни Португалци, врло лоша Србија!

Нови селектор – стара прича! Србија је у Лисабону још једном преварила и разочарала нацију. Далеко од тога да се очекивала победа Орлова над Португалијом све са Кристијаном Роналдом, Нанијем и Данијем, али постојала је нада да ће показати неко ново лице које ће вратити веру у боље сутра. Радован Ћурчић је од свих селектора у последње време заиста послао најбољих једанаест на терен стадиона Луж, међутим, поново се показала стара бољка као против Јерменије, Албаније и Данске. Безидејност, безопасност и почетничке грешке које су опет биле кобне.

„Тужна ноћ за наш фудбал. Видели смо једну просечну екипу Португалије и још просечнију екипу Србије. Најлакше је сада критковати, али треба бити реалан - чињеница је да већ дуго немамо квалитет. Потребне су корените промене у приступу према игри и схватању модерног фудбала, можда и променити систем. Играли смо потпуно безидејно и безопасно“, рекао је на почетку Драган Стојковић Пикси за МОЗЗАРТ Спорт.

Орлови су пружили алиби игру, као да су имали окове на ногама, плашили су се да не направе грешку, а управо због тога су примили два гола.
„Добили су нас некако сувише лако. Превише смо играли некако стихијски. Нису Португалци чудо. Али, на пример, имају Мутиња на средини терена и видело се колико значи његова хитрина. Штета је само због гола Матића, гола који дуго нисам видео. Памтићемо тај меч са Португалијом само по том голу“.

Многи су сложни у оцени да Србија појединачно има квалитет, међутим, оно не долази до изражаја када је у питању тим.

„Појединачан квалитет када се баци на папир изгледа јако добро, али поставља се питање да ли је то довољно за успех. Очигледно није. Није више ствар ни менталитета. Видело се лепо да не можеш да победиш. Митровић је био без лопте, средина преспора, нема ко да направи разлику на терену. Деловали смо као да немамо циљ, као да не знамо како треба да стојимо“.

ТРЕНЕРСКИ АНГАЖМАН? МОЖДА У АПРИЛУ

Стојковић још од децембра 2013. године, када је напустио Нагоју, нема тренерски ангажман. Једно време је одмарао и време проводио са породицом, а од почетка 2015. године у потрази је за новим послом.
„Обично се у априлу отвара могућност за посао. Треба добро извагати и донети праву одлуку што се тиче изазова. Нисам од оних који се хвали с ким преговарам. Кад се буде десило – десиће се“, каже Пикси.

Пикси је недавно рекао да су Бранислав Ивановић и Александар Коларов добри играчи, али да не могу да буду лидери. 

„И нисам погрешио у тој оцени. Мислим да многи деле то мишљење. Не можемо да се ослонимо на дефанзивце да нам реше утакмице. Податак да су они најбољи стрелци у репрезентацији (Коларов у прошлим квалификацијама за СП постигао четири гола, прим.аут.) заиста је забрињавајуће“.

Орлови у досадашњем делу квалификација имају бодовни учинак колико и Луксембург, Сан Марино, Молдавија и Малта, а бољи су само од Андоре и Гибралтара. Од укупно 52 учесника налазимо се на 50. месту...
„Статистика може да ти да одређене смернице. Некад се не покаже као тачна, зна и да погреши, али нама она не иде у прилог. Резултати су такви и они показују где се тренутно налазимо“.

Селектор Радован Ћурчић тврди да још има шансе да се домогне до треће позиције која доноси бараж за ЕП.

„Никада од тренера не очекујте да каже да је готово. Чуда се дешавају, али просто је немогуће да се догоди тако нешто. Победити Данце у Данској, Португалце код куће и Албанце у Албанији... Шта нам даје за право да у то поверујемо? Спортски је надати се, треба се борити док год има и математичке шансе, али све се бојим да пропуштамо још једно велико такмичење. Већ треће по реду“, закључују Стојковић.

Коментари / 0

Оставите коментар