Piksi: Prosečni Portugalci, vrlo loša Srbija!

Videli smo prosečnu Portugaliju i još prosečniju Srbiju! Ne mogu defanzivci da budu lideri i da rešavaju utakmice! "Čuda se dešavaju, ali prosto je nemoguće da se domognemo treće pozicije. Pobediti Dance u Danskoj, Portugalce kod kuće i Albance u Albaniji... Šta nam daje za pravo da u to poverujemo", pita se Stojković.

Fudbal 01.04.2015 | 11:20
Piksi: Prosečni Portugalci, vrlo loša Srbija!

Novi selektor – stara priča! Srbija je u Lisabonu još jednom prevarila i razočarala naciju. Daleko od toga da se očekivala pobeda Orlova nad Portugalijom sve sa Kristijanom Ronaldom, Nanijem i Danijem, ali postojala je nada da će pokazati neko novo lice koje će vratiti veru u bolje sutra. Radovan Ćurčić je od svih selektora u poslednje vreme zaista poslao najboljih jedanaest na teren stadiona Luž, međutim, ponovo se pokazala stara boljka kao protiv Jermenije, Albanije i Danske. Bezidejnost, bezopasnost i početničke greške koje su opet bile kobne.

„Tužna noć za naš fudbal. Videli smo jednu prosečnu ekipu Portugalije i još prosečniju ekipu Srbije. Najlakše je sada kritkovati, ali treba biti realan - činjenica je da već dugo nemamo kvalitet. Potrebne su korenite promene u pristupu prema igri i shvatanju modernog fudbala, možda i promeniti sistem. Igrali smo potpuno bezidejno i bezopasno“, rekao je na početku Dragan Stojković Piksi za MOZZART Sport.

Orlovi su pružili alibi igru, kao da su imali okove na nogama, plašili su se da ne naprave grešku, a upravo zbog toga su primili dva gola.
„Dobili su nas nekako suviše lako. Previše smo igrali nekako stihijski. Nisu Portugalci čudo. Ali, na primer, imaju Mutinja na sredini terena i videlo se koliko znači njegova hitrina. Šteta je samo zbog gola Matića, gola koji dugo nisam video. Pamtićemo taj meč sa Portugalijom samo po tom golu“.

Mnogi su složni u oceni da Srbija pojedinačno ima kvalitet, međutim, ono ne dolazi do izražaja kada je u pitanju tim.

„Pojedinačan kvalitet kada se baci na papir izgleda jako dobro, ali postavlja se pitanje da li je to dovoljno za uspeh. Očigledno nije. Nije više stvar ni mentaliteta. Videlo se lepo da ne možeš da pobediš. Mitrović je bio bez lopte, sredina prespora, nema ko da napravi razliku na terenu. Delovali smo kao da nemamo cilj, kao da ne znamo kako treba da stojimo“.

TRENERSKI ANGAŽMAN? MOŽDA U APRILU

Stojković još od decembra 2013. godine, kada je napustio Nagoju, nema trenerski angažman. Jedno vreme je odmarao i vreme provodio sa porodicom, a od početka 2015. godine u potrazi je za novim poslom.
„Obično se u aprilu otvara mogućnost za posao. Treba dobro izvagati i doneti pravu odluku što se tiče izazova. Nisam od onih koji se hvali s kim pregovaram. Kad se bude desilo – desiće se“, kaže Piksi.

Piksi je nedavno rekao da su Branislav Ivanović i Aleksandar Kolarov dobri igrači, ali da ne mogu da budu lideri. 

„I nisam pogrešio u toj oceni. Mislim da mnogi dele to mišljenje. Ne možemo da se oslonimo na defanzivce da nam reše utakmice. Podatak da su oni najbolji strelci u reprezentaciji (Kolarov u prošlim kvalifikacijama za SP postigao četiri gola, prim.aut.) zaista je zabrinjavajuće“.

Orlovi u dosadašnjem delu kvalifikacija imaju bodovni učinak koliko i Luksemburg, San Marino, Moldavija i Malta, a bolji su samo od Andore i Gibraltara. Od ukupno 52 učesnika nalazimo se na 50. mestu...
„Statistika može da ti da određene smernice. Nekad se ne pokaže kao tačna, zna i da pogreši, ali nama ona ne ide u prilog. Rezultati su takvi i oni pokazuju gde se trenutno nalazimo“.

Selektor Radovan Ćurčić tvrdi da još ima šanse da se domogne do treće pozicije koja donosi baraž za EP.

„Nikada od trenera ne očekujte da kaže da je gotovo. Čuda se dešavaju, ali prosto je nemoguće da se dogodi tako nešto. Pobediti Dance u Danskoj, Portugalce kod kuće i Albance u Albaniji... Šta nam daje za pravo da u to poverujemo? Sportski je nadati se, treba se boriti dok god ima i matematičke šanse, ali sve se bojim da propuštamo još jedno veliko takmičenje. Već treće po redu“, zaključuju Stojković.

Komentari / 0

Ostavite komentar