Ау, ала је Грбовић оплео по Човићу...!

На 15 дана уочи полуфинала плеј-офа АБА лиге, почеле су чарке између вечитих ривала, а бивши капитен црно-белих напао је првог човека црвено-белих.

Кошарка 30.03.2015 | 18:40
Ау, ала је Грбовић оплео по Човићу...!

Горан Грбовић, легенда Партизана и бивши репрезентативац, требало би у новој расподели функција у КСС, како је “Блиц” најавио, да обавља улогу координатора за развој кошарке у регионима Србије, као и да контролише скаутинг службу. Од тога, ипак, засад неће бити ништа.

- Обавио сам разговор са Драганом Ђиласом, као човек из кошарке, њега сматрам председником свих нас. Причали смо како да побољшамо услове рада и функционисање Савеза. Изнео сам идеју о развоју кошарке, где је мене сматрао човеком који то може да ради. То што је “Блиц” објавио је тачно. Дотакли смо се још кадрова, начина на који би се радило јер је база нарушена, пошто се у протеклих осам година на том плану лоше радило. Предложио ми је функцију, сложили смо се да сви заједно можемо кошарку с погрешног да вратимо на исправан пут - каже Грбовић за “Блиц”.

Међутим, дошло је до преокрета.

- Два дана после нашег договора Небојша Човић је дошао у КСС и направио драму око тога, претио је бојкотом Звезде ако Драган Јаковљевић и ја добијемо посао у Савезу у било ком смислу. То је апсолутна истина. Откуд право Човићу да се пита куда ће ићи српска кошарка? Чиме је он задужио нашу кошарку да тумба све како он хоће? Да ли је то због “визије” Звезде, њеног двогодишњег учествовања у Евролиги. Не може! У ком својству упада кабадахијски у Савез и бахато се понаша, прихвата или не прихвата предлоге. Шта је Човић у Звезди? Председник клуба? А шта је онда зет Нинковић, којег клуба је он председник? Шта је тамо неки Ристовић...

Грбовић још поручује:

- Жао ми је што није дошло до одговора из КСС, из простог разлога што је деманти Човићево дело, писало се саопштење на његово инсистирање. Ко Човићу даје за право да се тако понаша, он је само члан Скупштине КСС, која има још 31 делегата. Онда би сви они могли да уђу у Савез као каубоји и да се питају да ли неки тамо може или не може да ради. То је смејурија. КСС нека се замисли, јер ако се настави с овим да један човек на свој препознатљив начин има толики утицај на Савез, онда ћемо доћи у политику хаоса.

Он је као хидра“
- Човић је као као хидра, дозвољава му се да се, поред КК Црвена звезда, меша у рад Фудбалског клуба и Спортског друштва Црвена звезда, Кошаркашког савеза, воли да зивка новинаре, бави се дневном политиком, али ја му нећу то дозволити! Нема право то да ради - огорчен је Грбовић.

Грбовић све ово сматра и ударом на Партизан.
- Човићу одговара хаотично стање поготово пред плеј-оф. Дрмају кавез Партизана, користе Савез, али мом клубу не могу да наруше атмосферу. Има свако од нас право да прича и даје мишљења, али и не да утиче на одлуке. Човић не може ништа Партизану, клубу који је од 1973. године и доласка Драгана Кићановића градио систем, резултатски и организационо успешан. Отуда толико асова и ауторитета. Вујошевић је један од најбојих тренера у Европи, а Даниловић најуспешнији председник у историји клуб. Иза њих су рад, резултати, систем и армија навијача - додао је Грбовић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ненад

30.03.2015 13:05

Браво Грбо мајсторе. Волете твоји гробари.

ОДГОВОРИТЕ