Бомбардовање Сане пети дан не престаје!

Главни град Јемена Сана бомбардован је током ноћи и јутрос, казали су житељи престонице, петог дана ваздушне офанзиве коалиције арапских земаља против Хута.

Свијет 30.03.2015 | 10:04
Бомбардовање Сане пети дан не престаје!

Један од становника је испричао да су напади, углавном, били концентрисани око дипломатског дела Сане.
"Прошла ноћ је била паклена", изјавио је један јеменски дипломата.

Он је рекао да су гађана и складишта оружја која се, како се верује, налазе у тунелима ископаним у планинама које гледају на град, преноси Ројтерс.

Саудијска Арабија је 26. марта објавила да су она и још девет сунитских земаља почеле бомбадовање положаја оружаних формација шиитских Хута под чијом контролом се налази Сана и који су савезници Ирана, главног саудијског противника у том региону.

Иран, који твди да не пружа војну помоћ Хутима, саопштио је јуче да је у ваздушним ударима у ноћи између суботе и недеље убијено 35, а рањено 88 људи, али Ројтерс напомиње да се ови подаци не могу проверити из независних извора.

Коалиција предвођена Саудијском Арабијом бомбардује положаје побуњеника широм Јемена, у намери да спречи пад председника Абдерабоа Мансура Хадија.

Мансур Хади, кога су Хути након освајања главног града Сане прошле јесени ставили у кућни притвор, успео је да побегне у Аден, град на југу Јемена, који је тренутно под опсадом побуњеника.

Кампања ваздушних напада међународне коалиције, коју предводи Саудијска Арабија, одговор је на офанзиву јеменског шиитског племена Хута, које подржава Иран.

Коментари / 0

Оставите коментар