Одузета роба вриједности 400.000 КМ

Службеници Управе за индиректно опорезивање на подрчју региналних центара Сарајево и Тузла, у неколико одвојених акција, привремено су одузели разну робу укупне вриједности 400.000 КМ због непосједовања било какве документације о њеном поријеклу, саопштено је данас из Управе.

Босна и Херцеговина 29.03.2015 | 16:08
Одузета роба вриједности 400.000 КМ

У оквиру редовних активности овлаштени службеници УИО у Регионалном центру Сарајево на више локација су од правних и физичких лица привремено одузели већу количину мобилних апарата, одјеће и обуће, сунчаних наочара, те одређену количину акцизне робе као што су цигарете, кафа и резани дуван који су незаконито продавани у БиХ.

Лица од којих је роба привремено одузета нису посједовала документацију о њеном поријеклу, односно ова роба није била пријављена службеницима УИО приликом уласка на царинско подручје БиХ.

Процјењена вриједност привремено одузете робе приближно износи 300.000 КМ.

У неколико одвојених оперативних акција овлаштени службеници УИО у Регионалном центру Тузла привремено су одузели козметику, разне одјевне предмете, сунчане наочаре, обућу и спортску опрему укупне тржишне вриједности нешто више од 100.000 КМ који су нелегално продавани на тржишту БиХ.

Ни за ову робу није постојала документација о поријеклу што значи да је ријеч о роби која је прокријумчарена на тржиште БиХ.

Против лица од којих је роба привремено одузета овлаштена службена лица УИО покренуће поступке пред надлежним правосудним органима.

Извор: СРНА

Коментари / 0

Оставите коментар