Oduzeta roba vrijednosti 400.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje na podrčju reginalnih centara Sarajevo i Tuzla, u nekoliko odvojenih akcija, privremeno su oduzeli raznu robu ukupne vrijednosti 400.000 KM zbog neposjedovanja bilo kakve dokumentacije o njenom porijeklu, saopšteno je danas iz Uprave.

Bosna i Hercegovina 29.03.2015 | 16:08
Oduzeta roba vrijednosti 400.000 KM

U okviru redovnih aktivnosti ovlašteni službenici UIO u Regionalnom centru Sarajevo na više lokacija su od pravnih i fizičkih lica privremeno oduzeli veću količinu mobilnih aparata, odjeće i obuće, sunčanih naočara, te određenu količinu akcizne robe kao što su cigarete, kafa i rezani duvan koji su nezakonito prodavani u BiH.

Lica od kojih je roba privremeno oduzeta nisu posjedovala dokumentaciju o njenom porijeklu, odnosno ova roba nije bila prijavljena službenicima UIO prilikom ulaska na carinsko područje BiH.

Procjenjena vrijednost privremeno oduzete robe približno iznosi 300.000 KM.

U nekoliko odvojenih operativnih akcija ovlašteni službenici UIO u Regionalnom centru Tuzla privremeno su oduzeli kozmetiku, razne odjevne predmete, sunčane naočare, obuću i sportsku opremu ukupne tržišne vrijednosti nešto više od 100.000 KM koji su nelegalno prodavani na tržištu BiH.

Ni za ovu robu nije postojala dokumentacija o porijeklu što znači da je riječ o robi koja je prokrijumčarena na tržište BiH.

Protiv lica od kojih je roba privremeno oduzeta ovlaštena službena lica UIO pokrenuće postupke pred nadležnim pravosudnim organima.

Izvor: SRNA

Komentari / 0

Ostavite komentar