Фетел: Врућина ми је донијела побједу!

Четвороструки светски шампион Себастијан Фетел изјавио је да су високе температуре у Малезији биле кључ његовог првог тријумфа у Ферарију.

Остали спортови 29.03.2015 | 19:00
Фетел: Врућина ми је донијела побједу!

Возач италијанског тима је изненађујуће тријумфовао на другој трци овогодишњег шампионата Формуле 1, оставивши иза себе двојац Мерцедеса Луиса Хамилтона и Ника Розберга на стази “Сепанг”.

Хамилтон и Розберг на Великој награди Малезије нису могли да прате Фетелов ритам, а иако је Ферари направио корак напред, Немац истиче да је Мерцедес имао проблеме због услова у Сепангу.

“Њих је вероватно много мучила врућина, више него што је било очекивано. С друге стране, нама то није био проблем какав смо очекивали. Због тога смо били конкурентни и успели смо да их фер победимо”, рекао је Фетел.

Фетел је истакао да ће се на наредној трци, Великој награди Кине, тачно видети колико је врућина сада представљала проблем немачком тиму.

“Сада идемо на другачији тип стазе, верујем да ће тамо бити хладније. Мислим да ће се Мерцедес мучити у топлијим временским условима у овом делу сезоне, али очекујем да ће бити јаки у Кини. Они су ти који уједно одржавају темпо. Сада смо ми искористили њихове мане, а на следећој трци ћемо дати све од себе, па ћемо видети за колико ће то бити довољно”, нагласио је Фетел.

Возач Ферарија је истакао да је одушевљен својом првом победом у италијанском тиму, а 40. у каријери, али је нагласио да му је Мерцедес много помогао нап уту до ње.

“Дефинитивно ми није недостајао само шампањац, већ и највиши степеник победничког постоља. Сјајно је доћи овде после тешке сезоне, током које нисам добио врхунски болид. Ове године баланс болида ми више одговара, али се види да је слично и са Кимијем. Имали смо одличну стратегију, Мерцедес нас је поприлично изненадио раним одласком у бокс. Током тренинга смо видели да нису задовољни средњим пнеуматицима, а Хамилтон је имао проблеме током првог стинта и успео сам да се одржим близу и уживао сам у томе. Знао сам да морам да се потрудим да пнеуматици потрају што дуже, а током другог стинта су ме јурили и било је тешко. На крају сам успео да направим солидну предност и одржим је”, истакао је Немац.

Коментари / 0

Оставите коментар