Fetel: Vrućina mi je donijela pobjedu!

Četvorostruki svetski šampion Sebastijan Fetel izjavio je da su visoke temperature u Maleziji bile ključ njegovog prvog trijumfa u Ferariju.

Ostali sportovi 29.03.2015 | 19:00
Fetel: Vrućina mi je donijela pobjedu!

Vozač italijanskog tima je iznenađujuće trijumfovao na drugoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1, ostavivši iza sebe dvojac Mercedesa Luisa Hamiltona i Nika Rozberga na stazi “Sepang”.

Hamilton i Rozberg na Velikoj nagradi Malezije nisu mogli da prate Fetelov ritam, a iako je Ferari napravio korak napred, Nemac ističe da je Mercedes imao probleme zbog uslova u Sepangu.

“Njih je verovatno mnogo mučila vrućina, više nego što je bilo očekivano. S druge strane, nama to nije bio problem kakav smo očekivali. Zbog toga smo bili konkurentni i uspeli smo da ih fer pobedimo”, rekao je Fetel.

Fetel je istakao da će se na narednoj trci, Velikoj nagradi Kine, tačno videti koliko je vrućina sada predstavljala problem nemačkom timu.

“Sada idemo na drugačiji tip staze, verujem da će tamo biti hladnije. Mislim da će se Mercedes mučiti u toplijim vremenskim uslovima u ovom delu sezone, ali očekujem da će biti jaki u Kini. Oni su ti koji ujedno održavaju tempo. Sada smo mi iskoristili njihove mane, a na sledećoj trci ćemo dati sve od sebe, pa ćemo videti za koliko će to biti dovoljno”, naglasio je Fetel.

Vozač Ferarija je istakao da je oduševljen svojom prvom pobedom u italijanskom timu, a 40. u karijeri, ali je naglasio da mu je Mercedes mnogo pomogao nap utu do nje.

“Definitivno mi nije nedostajao samo šampanjac, već i najviši stepenik pobedničkog postolja. Sjajno je doći ovde posle teške sezone, tokom koje nisam dobio vrhunski bolid. Ove godine balans bolida mi više odgovara, ali se vidi da je slično i sa Kimijem. Imali smo odličnu strategiju, Mercedes nas je poprilično iznenadio ranim odlaskom u boks. Tokom treninga smo videli da nisu zadovoljni srednjim pneumaticima, a Hamilton je imao probleme tokom prvog stinta i uspeo sam da se održim blizu i uživao sam u tome. Znao sam da moram da se potrudim da pneumatici potraju što duže, a tokom drugog stinta su me jurili i bilo je teško. Na kraju sam uspeo da napravim solidnu prednost i održim je”, istakao je Nemac.

Komentari / 0

Ostavite komentar