Герхард Шредер критикује политику Меркелове

Бивши њемачки канцелар Герхард Шредер критиковао је политику Владе Ангеле Меркел према Русији, када је ријеч о ситуацији везано за Украјину.

Свијет 28.03.2015 | 17:47
Герхард Шредер критикује политику Меркелове

У интервјуу за њемачки недјељник "Спиегел", Шредер је рекао да је Запад направио грешку када је почео са покушајима да изолује Русију на међународној сцени, пренио је Тасс.

"Управо током кризе, дијалог треба одржавати", казао је Шредер.

Бивши њемачки канцелар је, такође, додао да је Берлин требало да спријечи Европску комисију да "разговара о придружењу Украјине Европској унији, искључиво са Кијевом, без укључивања Москве".

Запад је увео прве санкције Москви након присаједињења Крима Русији средином марта 2014. које је услиједило након преврата у Украјини у фебруару 2014, навела је руска агенција.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Милојко

28.03.2015 17:01

Шредер је уз Берлусконија најбољи пријатељ са Путином, па ме не чуде његове критике. Заболи Меркелову што они мисле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ШВАБА

28.03.2015 21:58

И овај Средер, близи родјак Хитлеров, једну годину критикује, другу годину те исте брани, по оној, "ја у клин, ти у плоцу".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

29.03.2015 12:26

Преварила се Ангела Меркел што је ударила на Русију и то ће је скупо коштати јер је тамо велику количину робе извозила. А то је урадила све због додворавања свјетским каубојима, који ће је као и досада искористити и шпијунирати. Међутим преварили су се није Русија мачји кашаљ па да се тако ове бјелосвјетске протуве понашају. Знаће то Владимир Путин вратити полако али са великом каматом, као што и они срећом само покушавају са Русијом. Живјела Русија вјечно

ОДГОВОРИТЕ