Хипо банка: Удружења обмањују јавност

Управа Хyпо Алпе-Адриа-Банк д.д. сматра да је окупљање чланова Удружења Швајцарски франак у Бањалуци и Удружења корисника кредита Швајцарац у Сарајеву игнорисање правоснажних пресуда донесених по тужбама клијената у Босни и Херцеговини, али и свих напора које та банка чини како би ријешила проблеме отплате ових кредита.

Босна и Херцеговина 28.03.2015 | 17:01
Хипо банка: Удружења обмањују јавност

"Удружење, поред тога, манипулисањем подацима о броју клијената, исходима и броју тужби и пресуда те говором мржње и клеветама обмањује јавност и врши директни утицај на судство. Подсјећамо да су у ФБиХ донесене двије другостепене пресуде, једна у цијелости у корист банке те друга која је оборила првостепену пресуду у корист клијента ради повреда одредби процесног и материјалног права, што је резултирало доношењем неправилне и незаконите првостепене пресуде", наводи се у саопштењу Хyпо Алпе-Адриа-Банк д.д.

Из Банке поручују како је ова банка још 2013. године Удружењу нудила арбитражу кроз коју би системски, у року од 6 мјесеци, било ријешено питање легалности валутне клаузуле и постојања девизног ризика за банку. Напомињу како је Удружење ову понуду одбило.

"Поред тога, један дио клијената и даље калкулише и чека развој ситуације са курсом швајцарског франка, очекује да неко други ријеши проблем и неосновано окривљује Банку. Свјесни смо проблема које корисници кредита с валутном клаузулом имају, но Банка, као и наши повјериоци и остали клијенти, корисиници других производа и услуга Банке, не одобравамо овакав став. Управо из разлога што разумијемо проблем те уз чињеницу да сама Банка трпи штету због нередовне отплате средстава које је кроз кредит дала клијентима, Банка у континуитету клијентима нуди олакшице и у односу на регију смо понудили најбоља и за клијенте финансијски видљива рјешења", наводи се у саопштењу.

Из Хyпо Алпе-Адриа-Банк д.д. такође напомињу да швајцарски франак није ексклузивно проблем Босне и Херцеговине и наводе како га треба реално сагледати. Додају да ова банка нема утицај на кретање валута, нити је могла предвидјети јачање било које валуте.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

сос

28.03.2015 19:07

Све банке у БиХ су криминалне институције. Астрономске камате, провизије итд. Банке су осиромасиле народ, привреду. Све раде као сто је радила Бобар банка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тојан

28.03.2015 19:52

Имам осјецај да це странци исвоје банке затворити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

моц новца

28.03.2015 20:32

Све стране банке раде на томе да срусе домаце банке и овај напацени народ а све вам показује свајцарац па русење Бобар банке

ОДГОВОРИТЕ
Name

цесир

28.03.2015 21:16

Захваљујуци долаСком правог конкурента руске банке камате у БИХ су отисле доле, а свЕ предходно вријеме запад-европа је испумпавала новац путем одредјених банака и лесиле јадан народ...

Name

клијент

28.03.2015 22:01

Јој лопова, њима стало да се ријеси проблем, па Хипо банка га је и направила, о цему ови преваранти прицају. Треба им испразнити банкомате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хармоника

28.03.2015 22:15

банда из хyпо банке. Посудјивали дрвене марке а назад траже Швајцарце. банда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

излаз

29.03.2015 07:25

Једини излаз из ове ситуације је окретање домаћем тржишту новца, познатим приватним зеленашима.

ОДГОВОРИТЕ