Видео: Питали су се ко је сад, па ово...?! Прије 22 године!

Његово име је Франческо Тоти, кажу да је феномен... Тако је све почело...

Фудбал 28.03.2015 | 21:40
Видео: Питали су се ко је сад, па ово...?! Прије 22 године!

Био је 28. март 1993. године, стадион Марио Ригамонти у Бреши, играо се 87. минут, Рома је водила са 2:0. Тренер Вучице Вујадин Бошков зове измену, на аут линији стоји дечак од 16 и по година. Домаћа публика умире од знатижеље:
„Ко је сад ово?“.

Један боље упућени навијач Бреше добацује:
„Његово име је Франческо Тоти, кажу да је феномен“.

Тако је све почело...

Пре тачно 22 године у дресу Роме дебитовао је Франческо Тоти. Звали су га чудо од детета, дар природе. Момак којем није било потребно много времена да постане капитен, једини капитен Роме! Са вољеним клубом је прошао све успехе и неуспехе, оборио све могуће рекорде и доживео многобројне тешке поразе, али никада није одустајао и још увек траје...

Бошков је и те како знао шта ради, осећао је да је то био прави тренутак. Са терена је извео Руђера Рицителија и убацио голобрадог Тотија.
„Било је врло добро, заслужио је ову прилику, морамо да се фокусирамо на своју школу“, рекао је Бошков после утакмице вероватно не слутећи да је ушао у историју, да је направио један од најважнијих потеза у историји Роме, али и италијанског и светског фудбала.

Тоти му то никада није заборавио, то је био тренутак који му је заувек промеинио живот.
"И даље се сећам дана када сам дебитовао. Он је седео на клупи. Како то да заборавим... Хвала Мистер, што сте ми дали ту шансу, јединствену шансу, какви сте и Ви били", поручио је Тоти тужног 27. априла прошле године, када је српски фудбал остао без једног од највећих тренера у својој историји.

Тоти и данас 22 године касније наставља да руши рекорде. Најбољи је активни стрелац у Серији А са 240 голова, а има највише наступа (582) у највишем рангу од свих активних играча. У дресу Вучице је одавно премашио све. Дао је највише првенствених голова, најбољи је стрелац у европским такмичењима, одиграо је 737 мечева у дресу Ђалороса, а ове сезоне постао је инајбољи стрелац и римским дербијима против највећег ривала Лација са 11 погодака.

Историја се још увек пише...

Коментари / 0

Оставите коментар