Ванредна одбрана од поплава на Ибру

Штаб за ванредне ситуације у Краљеву увео је ванредну одбрану од полава на ушћу Жичке ријеке у Ибар, гдје се налази један број бунара за снабдијевање Краљевчана водом за пиће.

Србија 28.03.2015 | 15:16
Ванредна одбрана од поплава на Ибру

Због кише која непрестано пада 24 часа и наглог топљења снијега куршумлијској општини пријети опасност од поплава.

Ибар и Западна Морава су у сталном порасту и приобаље ових ријека је поплављено, али највеће проблеме праве мале ријеке, као што су Рибница, Мусина и Лађевачка ријека.

Ријека Рибница, која силази са Гоча, већ је поткопала један мост, који се због тога урушио, али је почела и да поткопава обалу, Мусина ријека у селу Адрани код Краљева пријети да се излије на магистрални пут Краљево Чачак, а и ријека Лим је у порасту, јавили су београдски медији.

У општини Куршимлија ријека Топлица је већ почела да се излива из корита и да угрожава околне њиве, а на удару су сеоска домаћинства која су и прошле године била поплављена.

Поједина домаћинства због изливања потока са овдашњих планина већ данас су у опасности од поплава, јер је ниво воде у потоцима драстично порастао због топљења снијега.

Од раног јутра машине комуналног предузећа покушавају да спрече да вода продре до неколико домаћинства у селу Пепељевац, пошто су потоци са планина неочекивано нагло надошли и почели да се изливају по двориштима, путевима и њивама.

Ниво воде у рекама Косаница, Топлица и Бањска, за каратко вријеме је порастао за више од пола метра.

Коментари / 0

Оставите коментар