Оливера Јевтић заробљена у Кенији!

Српска атлетичарка покрадена у Најробију па сада чека нова документа како би могла да се врати у Србију, каже њен тренер Славко Кузмановић.

Остали спортови 28.03.2015 | 19:20
Оливера Јевтић заробљена у Кенији!

Оливера Јевтић проживљава прави пакао у Кенији, где је отишла на припреме за нову сезону.
Лопови су јој покрали све ствари и лична документа, па она практично не може да напусти ту државу.

"Крађа се десила 18. марта. Узели су све што је имала код себе. Чак су били толико дрски да су новац, телефон, камере и документа однели у њеном ранцу. Оливера је добро, то је најважније. На срећу, није била ту кад се пљачка догодила. Одмах се усправила и наставила са припремама, а то је најважније. Због јаке зиме морала је у Кенију на припреме и променила је камп у ком тренира. Финансијска ситуација је таква да је одустала од уобичајеног и радила у кампу Силвије Кибет. Испоставило се да он није сигуран", испричао је за "Курир" Оливерин тренер Славко Кузмановић.

Српска маратонка се налази у кампу Итен код града Елдорет, удаљеном око сат времена лета од Најробија и сада чека да јој буду достављена нова документа како би могла да напусти Кенију.

"Од амбасадора Ивана Живковића стигла је заиста велика подршка. Иако тренутно није тамо, организовао је све да Оља не би морала дуже да остаје. Требало би да до 1. априла добије неопходна документа за повратак кући. Велику помоћ јој пружа клупски друг Александар Миловановић, на чији рачун смо послали новац како би могла да преживи", додао је Кузмановић и нагласио да се Јевтићевој већ у Атини 1999. године десио сличан пех када је остала без 10.000 долара.

Упркос свему што проживљава Оливера Јевтић ће наступити на Београдском маратону 18. априла.

"Сигурно је да ће Оливера наступити на Београдском маратону. Она воли да трчи пред својим навијачима, а једино још није одлучено хоће ли трчати маратонску или полумаратонску трку. Мислим да је реалније да у овом периоду то буде дупло краћа деоница", изјавио је Кузмановић.

Славко Кузмановић каже да је локална полиција пописала нестале ствари и да је спровела истрагу, али сумња у проналажење криваца. "Оливера је дала изјаву, направљен је записник и полиција сад ради на томе. Ипак, починиоци се тешко проналазе, посебно што се ово посматра као ситнија крађа. Очигледно је да су је лопови типовали и пратили будући да већ годинама долази у Кенију на припреме".

Коментари / 0

Оставите коментар