Olivera Jevtić zarobljena u Keniji!

Srpska atletičarka pokradena u Najrobiju pa sada čeka nova dokumenta kako bi mogla da se vrati u Srbiju, kaže njen trener Slavko Kuzmanović.

Ostali sportovi 28.03.2015 | 19:20
Olivera Jevtić zarobljena u Keniji!

Olivera Jevtić proživljava pravi pakao u Keniji, gde je otišla na pripreme za novu sezonu.
Lopovi su joj pokrali sve stvari i lična dokumenta, pa ona praktično ne može da napusti tu državu.

"Krađa se desila 18. marta. Uzeli su sve što je imala kod sebe. Čak su bili toliko drski da su novac, telefon, kamere i dokumenta odneli u njenom rancu. Olivera je dobro, to je najvažnije. Na sreću, nije bila tu kad se pljačka dogodila. Odmah se uspravila i nastavila sa pripremama, a to je najvažnije. Zbog jake zime morala je u Keniju na pripreme i promenila je kamp u kom trenira. Finansijska situacija je takva da je odustala od uobičajenog i radila u kampu Silvije Kibet. Ispostavilo se da on nije siguran", ispričao je za "Kurir" Oliverin trener Slavko Kuzmanović.

Srpska maratonka se nalazi u kampu Iten kod grada Eldoret, udaljenom oko sat vremena leta od Najrobija i sada čeka da joj budu dostavljena nova dokumenta kako bi mogla da napusti Keniju.

"Od ambasadora Ivana Živkovića stigla je zaista velika podrška. Iako trenutno nije tamo, organizovao je sve da Olja ne bi morala duže da ostaje. Trebalo bi da do 1. aprila dobije neophodna dokumenta za povratak kući. Veliku pomoć joj pruža klupski drug Aleksandar Milovanović, na čiji račun smo poslali novac kako bi mogla da preživi", dodao je Kuzmanović i naglasio da se Jevtićevoj već u Atini 1999. godine desio sličan peh kada je ostala bez 10.000 dolara.

Uprkos svemu što proživljava Olivera Jevtić će nastupiti na Beogradskom maratonu 18. aprila.

"Sigurno je da će Olivera nastupiti na Beogradskom maratonu. Ona voli da trči pred svojim navijačima, a jedino još nije odlučeno hoće li trčati maratonsku ili polumaratonsku trku. Mislim da je realnije da u ovom periodu to bude duplo kraća deonica", izjavio je Kuzmanović.

Slavko Kuzmanović kaže da je lokalna policija popisala nestale stvari i da je sprovela istragu, ali sumnja u pronalaženje krivaca. "Olivera je dala izjavu, napravljen je zapisnik i policija sad radi na tome. Ipak, počinioci se teško pronalaze, posebno što se ovo posmatra kao sitnija krađa. Očigledno je da su je lopovi tipovali i pratili budući da već godinama dolazi u Keniju na pripreme".

Komentari / 0

Ostavite komentar