Рено запријетио повлачењем из Ф1!

Компанија Рено разматра повлачење из Формуле 1 после критика на рачун њених мотора, али и куповину неког тима, чиме би поново постала конструктор.

Остали спортови 27.03.2015 | 22:00
Рено запријетио повлачењем из Ф1!

„Разматрамо више опција, укључујући и повлачење из Формуле 1 ако је то лоше за репутацију Реноа“, рекао је шеф Реноа Ситил Абитебул.

Ред Бул је освојио четири титуле са Реноовим моторима у својим болидима, пре него што је Мерцедес прекинуо доминацију аустријског тима прошле године.

Међутим, француски произвођач се нашао на удару после доминације Мерцедеса на Великој награди Аустралије, када је Данијел Рикардо завршио трку са кругом заостатка у односу на Луиса Хамилтона.

„Мислимо да смо кредибилан играч у овом спорту, али морамо да видимо шта још можемо да радимо. У овом тренутку, наш фокус остаје на моторима“, нагласио је Абитебул.

Рено ове године доставља моторе само Ред Булу и Торо Росу. Последњих недеља спекулисало се да би француска компанија управо могла да купи Торо Росо, а шеф те екипе Франц Тост истиче да би то била сјајна прилика за његов тим.

„Бити у власништву произвођача би управо био корак напред који нам је потребан“, рекао је Тост.

Абитебулови коментари пред Велику награду Малезије потврдили су да постоје све веће тензије између Ред Була и Реноа. Шеф аустријске екипе Кристијан Хорнер је истакао да је однос две стране одличан, али је пре доласка у Малезију Абитебул оптужио дизајнера Ред Була Адријана Њуија да лаже пошто је за проблеме овогодишњег болида окривио управо Реноов мотор.

Коментари / 0

Оставите коментар