Reno zaprijetio povlačenjem iz F1!

Kompanija Reno razmatra povlačenje iz Formule 1 posle kritika na račun njenih motora, ali i kupovinu nekog tima, čime bi ponovo postala konstruktor.

Ostali sportovi 27.03.2015 | 22:00
Reno zaprijetio povlačenjem iz F1!

„Razmatramo više opcija, uključujući i povlačenje iz Formule 1 ako je to loše za reputaciju Renoa“, rekao je šef Renoa Sitil Abitebul.

Red Bul je osvojio četiri titule sa Renoovim motorima u svojim bolidima, pre nego što je Mercedes prekinuo dominaciju austrijskog tima prošle godine.

Međutim, francuski proizvođač se našao na udaru posle dominacije Mercedesa na Velikoj nagradi Australije, kada je Danijel Rikardo završio trku sa krugom zaostatka u odnosu na Luisa Hamiltona.

„Mislimo da smo kredibilan igrač u ovom sportu, ali moramo da vidimo šta još možemo da radimo. U ovom trenutku, naš fokus ostaje na motorima“, naglasio je Abitebul.

Reno ove godine dostavlja motore samo Red Bulu i Toro Rosu. Poslednjih nedelja spekulisalo se da bi francuska kompanija upravo mogla da kupi Toro Roso, a šef te ekipe Franc Tost ističe da bi to bila sjajna prilika za njegov tim.

„Biti u vlasništvu proizvođača bi upravo bio korak napred koji nam je potreban“, rekao je Tost.

Abitebulovi komentari pred Veliku nagradu Malezije potvrdili su da postoje sve veće tenzije između Red Bula i Renoa. Šef austrijske ekipe Kristijan Horner je istakao da je odnos dve strane odličan, ali je pre dolaska u Maleziju Abitebul optužio dizajnera Red Bula Adrijana Njuija da laže pošto je za probleme ovogodišnjeg bolida okrivio upravo Renoov motor.

Komentari / 0

Ostavite komentar