ЕЛ: Алба - Црвена Звезда Телеком, реакције...

"Неискусни смо, па смо правили грешке у другом полувремену", рекао је тренер Албе. "Искуснији сте од нас, то је пресудило", рекао је тренер Црвене звезде.

Кошарка 27.03.2015 | 12:20
ЕЛ: Алба - Црвена Звезда Телеком, реакције...

Пенал завршница није режирала велики преокрет. Алба је водила против Звезде од почетка до краја и изузев пола минута изједначеног скора (61:61), све време била у предности. Највећој - 19 поена.

Међутим, иако је убедљива победа домаћина била наговештена при резултату 43:24 (24. минут), она се није догодила. Црвено-бели су се тргли 15 минута пре краја и успели да изједначе. На срећу домаћина - само да изједначе.

Тренер Звезде Дејан Радоњић остао је већ у четвртом минуту без Маркуса Вилијамса, који је због повреде зглоба морао брзо у свлачионицу. После десетак минута сео је на клупу и на њој дочекао крај меча.

"Дошли смо у Берлин лишени помоћи двојице повређених играча, а током утакмице остали смо и без Маркуса Вилијамса. То нас је довело у тешку ситуацију и Алба је то искористила својим квалитетом, који је посебно изражен у дефанзивној игри", рекао је шеф струке црвено-белих на конференцији за новинаре.

Тренер Звезде похвалио је Игру свог тима у другом делу меча и оценио да је у завршници пресудило искуство противника.

"У другом полувремену реаговали смо много боље на ситуацију и играли добро у одбрани. Изједначили смо у четвртој четвртини, али у последњим моментима Алба је показала да има више искуства и приграбила победу", додао је Радоњић.

Саша Обрадовић, његов некадашњи саиграч, а садашњи тренер Албе, почео је разговор са новинарима причом о паду у игри свог тима 15 минута пре краја и испуштању скоро 20 поена предности.

"То нисмо смели да дозволимо. Наша игра у другом полувремену није била добра. Тактички, лоше смо одиграли. Ипак, ово је Евролига и ово је неискусан тим, који прави такве грешке", рекао је Обрадовић.

Берлинци (6-6) су важним тријумфом задржали корак за Панатинаикосом (6-5), који има исти број победа и утакмицу мање, коју ће сутра одиграти у Истанбулу против одавно отписаног Галатасараја.

Српски стручњак са клупе лидера Бундеслиге не жели да ставља императив пред тим.

"Све у свему, овом победом такође морам да будем више него задовољан, као и нашим наступом у Евролиги ове сезоне. Без обзира на то што се буде догодило у наставку, већ смо постигли велики успех у Евролиги и не размишљамо уопште о плеј-офу. Побеђујемо више него што смо планирали и задовољни смо. Мислимо само на следећи меч", додао је Обрадовић.

До краја Топ 16 фазе, Звезда ће гостовати Жалгирису и угостити Панатинаикос, док ће Алба пут ка четвртфиналу тражит у дуелима против Панатинаикоса у Атини и Макабија код куће.

Коментари / 0

Оставите коментар