Најбоље туристичко-гастрономске дестинације на свијету

Ако су добра храна, вино и кухиња битан део вашег одмора, избор дестинације на коју желите да отпутујете није увек најлакши задатак. С тако много локалних кувара и разних гастрономских традиција широм света није лако изабрати, али постоји неколико места на свету које се исплати посетити пре других.

Путовања 26.03.2015 | 21:06
Најбоље туристичко-гастрономске дестинације на свијету

Угледни магазин „Савеур“ сваке године саставља листу најбољих гастрономских одредишта. У избору учествују неки од најбољих кувара, али и читатељи. Ако се њима може веровати, за следећи одмор би било пожељно отпутовати на неко од ових одредишта.

Хонгконг

За почетак, своје место на листи заузео је Хонгконг. То је град који слави иновације, лепоту и има једниствену традицију кулинарске културе. С више од 11.000 ресторана, тешко је веровати како у Хонгконгу нећете пронаћи нешто по свом укусу. У граду под некадашњом енглеском управом уживаћете у свакојаким шкампима и јастозима с холандез сосом. Такође, од морских ствари свакако пробајте и каменице. Оно што не морамо ни споменути, непрегледни су штандови с брзом храном, који вас неће оставити равнодушнима. Наравно, ако немате неки урођен отпор према уличној храни.

Париз

Наравно, онај који је заузео своје место на овој листи је и град светлости, Париз. У његовим бројним ресторанима раде неки од најбољих светских кувара (Дуцассе, Робуцхон, Пассард). Међутим, оно што Париз чини посебним местом за уживање у храни јесте његова отвореност према новим јелима и жеља за експериментисањем.

Наравно, ако желите да уживате у традиционалним француским јелима, попут кроасана, њих имате на сваком кораку. Такође, можда и најлепши град на свету одише мултикултуралношћу, тако да ћете без проблема бити у прилици да испробате све живе и неживе интернационалне кухиње, од оних из Африке до Азије и обеју Америка.

И за крај, на овој листи места топ гастрономских дестинација су се нашле још три локације: Барселона, Сао Пауло и Мелбурн.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар