Конфор радника у институцијама или боља здравствена заштита?!

Скупштина града Источно Сарајево данас је усвојила Резолуцију према којој се тражи од Владе Републике Српске да се већи дио средстава намјењених за изградњу зграде за смјештај представника Републике Српске у Заједничким институцијама БиХ, преусмјери или да Влада нађе потребна средства за изградњу нове болнице у Источном Сарајеву.

Република Српска 26.03.2015 | 17:22
Конфор радника у институцијама или боља здравствена заштита?!

Грађани Источног Сарајева годинама чекају на пружање адекватне здравствене заштите, јер то није могуће у условима у којима тренутно функционише болница Источно Сарајево. Са дугом преко 40 милиона марака, неусловним просторијама и неизмиреним обавезама према радницима, болница у Источном Сарајеву представља најлошији здравствени објекат у Српској.

Клуб одборника СНСД-а у градској Скупштини тврди да ће нова болница бити изграђена, а на питање када и којим средствима, одборник СНСД-а Александар Тодоровић одговара да је то питање за министра здравља у Влади Републике Српске.

И док за болницу Источно Сарајеву нема средстава, за зграду за смјештај функцинера из буџета Српске већ је издвојено 27 милиона марака,јер, како каже Тодоровић, “то грађанима треба”.

Да ли је битнији комфор српских представника у институцијама БиХ или боља здравствена заштита грађана Источног Сарајева, питају се одборници СДС-а који су подржали усвајање резолуције за релокацију средстава намјењених за изградњу зграде. Одборници СДС-а уједно поручују СНСД-у да престану да се декларативно залажу за Републику Српску и српски народ.

“Поштујем све институције, али само желим да град Источно Сарајево има исти статус као што има Бањалука и да се изгради клинички центар. Нажалост, ми овдје имамо представнике СНСД-а који не смију ово да кажу, јер се ово не уклапа у политику данас владајућег СНСД-а”, каже одборник СДС-а Небојша Попић.

Градска власт тврди да није против градње објекта Владе Српске, али сматра да то тренутно није приоритет већ болница за 100 хиљада становника Источног Сарајева. При томе се питају каква ће то бити зграда од 27 милиона марака?

“Град Источно Сарајево и сва досадашња њена руководства био је критикован од позиције на републичком нивоу и од опозиције у овом парламенту, зато што је уложено у изградњу некадашњег Српског Сарајева око 49 милиона марака. Од тих пара изграђени су огромни инфраструктурни објекти, стамбени и пословни, а данас имамо ситуацију да се за један објекат улаже око 27 милиона марака”, сматра градоначелник Ненад Самарџија.

Власт у Источном Сарајеву поручује да се неће зауставити у намјери да се грађанима обезбиједи адекватна здравствена заштита, те да ће ово бити тачка на свакој од наредних сједница Скупштина града. Бориће се да власт у Републици Српској чује захтјева грађана Источног Сарајева. До сада су били глуви.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Љиљана

26.03.2015 16:32

То градјанима треба?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

и.илидза

26.03.2015 16:35

Које паре је улозила Скупстина града сви ми смо кредитно задузени за градјевински материјал за куце . Па сад тузите људе јер немају пара да плате. А то су углавном демобилисани борци без посла. Које сте пословне просторе направили. Само будите објективни. Сви смо свједоци тог времена. Да сте хтјели од силног материјала давно се болница могла направити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истоцно сарајево

26.03.2015 18:17

Хоцес да казес да због тих разлога сада не треба правити болницу?

Name

Члан СП

26.03.2015 16:47

Гласам за зграду. Ипак је нашим представницима потребан конфор. Они се ту боре за себе, своју децу, унучад и праунучад....да им се све обезбеди, да им ништа не фали у животу. Да им потомство буде девијантно, кретенско, размажено и арогантно, као и њихови преци.

ОДГОВОРИТЕ