Полицајац: Београђани нећете ући у Словенију!

На граничном прелазу Обрежје, између Хрватске и Словеније, између три и четири ујутро, полицајац викао и претио забраном уласка. Вукао жене за руке и викао: "Шта мислите, да можете да се шеткате као хоћете".

Србија 26.03.2015 | 22:54
Полицајац: Београђани нећете ући у Словенију!

Путници из Београда, који су пре седам дана путовали у Словенију, на граничном прелазу Обрежје, на ауто-путу, између Хрватске и Словеније, доживели су несвакидашњу непријатност.

Словеначки полицајац Јанез Горшин је, према речима путника, из неколико српских аутобуса "скинуо" искључиво оне чија је адреса становања у Београду!

А једини разлог што им није дозволио прелаз образложио је речима да у његовој смени, "Београђани не могу да се шеткају где хоће"!

Према речима путника, око сат времена, између три и четири ујутро, трајала је "паклена рутинска контрола", у којој се полицајац грубо понашао, викао и претио им забраном уласка у Словенију када год је он у смени.

И то само зато јер су Београђани! После иживљавања над путницима, печат у пасошу је обележио са две цртице и великим словом "Е" - уобичајеним знаком за недостатак пратеће документације.

Пасоши су, међутим, били важећи, а за улазак у Словенију нису потребни ни виза, ни гарантно писмо. А управо то је као главни разлог наведено у писменим образложењима за забрану уласка у земљу.

Њихову агонију продужили су и возачи аутобуса који су по наређењу Словенаца морали да их, после свега, са "легалним" путницима, врате 10 километара уназад, да се у глуво доба сами сналазе.

Пошто ни српска амбасада у Љубљани, коју су успели да добију око четири ујутру телефоном, није имала разумевања, Београђани су се кући вратили са два изнајмљена комбија која су коштала 2.000 евра!

У Словенију идем барем два пута годишње, а овај пут сам пошао код пријатеља на крштење детета - каже за "Новости" Слободан Благојевић, један од враћених путника.

После прегледа пасоша, у аутобусе су враћени путници, а нас 14 са београдском адресом задржани смо у царинској кућици.

Ту нам је полицајац Горшин, изразито љут и веома непријатан, рекао: "Шта ви Београђани мислите, да можете да се шеткате како хоћете! Е па не можете! Док сам ја у смени и моја екипа, знајте да нећете ући".

Извор: Вечерње НОВОСТИ

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

мирко

26.03.2015 13:56

Наци га где станује није проблем.Обавити пријатељски разговор...није ни то.Теско да би опет кад би га неко тако замолио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

посматрац

26.03.2015 13:58

свашта!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ибро

26.03.2015 13:59

Словенци, највеца говна на свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

26.03.2015 14:07

Мислим да ову инфо треба проверити .Квака је сигурно у неиспуњавању неких захтева ЕУ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

смјесколина ЦХ

26.03.2015 14:21

Ниста ново, имам слицно искуство. Исла на одмор из Свајцарске у Босну са музем, свекрвом и бебом од неколико мјесеци. Била је велика гузва па смо отисли на другу границу у близини и тамо су рекли да могу проци њих троје, али без мене. Мислим, која памет. Дијете да продје, а ја као мајка не могу, а разлог су навели мој босански пасос. Иако је све у реду са документима и цак имам и свајцарски документ с којим би морала проци границе без проблема, господа Словенци нису хтјели ни да га погледају а камо ли да ме пусте. Срамота за Словенију, немам ријеци :@

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деда

27.03.2015 06:03

Госпођо, говорите о великом прелазу Обрежје (Брегана) и малом прелазу који је у непосредној близини. До пре неколико година, тај мали прелаз је био малогранични, дакле прелазак границе је био дозвољен искључиво грађанима ХР, СЛО и осталих држава ЕУ (након прикључења Словеније ЕУ). Због тога са БХ пасошем нисте могли да пређете границу на том прелазу. Данас је то обични прелаз. Из вашег писања се види да није све баш тако као што изгледа, па би молио оне који су овако на брзину испаљивали рафале према Словенцима да захвате мало ваздуха и узму у обзир могућност да се није десило све баш као што пише у овој вести. лспричаше да су морали да плате комби до Београда 2000 ЕУР, што је глупост. Друго, такође испричаше да амбасада Србије није хтела да им помогне, што је такође глупост. И тако даље и тако даље.

Name

рјесењw је било просто

26.03.2015 15:04

Требало је само наговорити возаца да аутобус окрене на страну и блокира царински прелаз до доласка неког ко је компетентан да ријеси проблем. Словенци цариници су до бола безобразни и дрски а Хрвати гледају длаку.у јајету не би ли се намирили и од путника узели и задњу пару.Дјубрад су то ал мозе им се

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле

26.03.2015 16:57

Ма дјубре си ти а не онај који проводи законе своје. А ви ако вам се не свидја брате идите за Русију преко васе отадзбине.

Name

нн

26.03.2015 15:14

Само ви њих и остале доцекујте расирених руку ,сви говоре да се најбоље проводе по Београду,а сви пљују по Србима и Београду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БГД ЈЕ СВЕТ

26.03.2015 16:24

Коњушари аустријски и наравно тешки комплексаши. Мора да га је босанац доправљао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

26.03.2015 16:43

Словенци су увијек били ђубрад који су умишљени да су цивилизирани Еуропљани а уствари менталитет им је балкански...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ссспа

26.03.2015 17:43

А засто нисте ухватили г...о и намлатили па да види коме це у....а дати забрану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

26.03.2015 23:21

Уф куд ја нисам био тај да мене издвоји па да га изнабадам ко клосара по цјену и да ме касније убију од батина и да добијем забрану 10год.уласка ма море набијем и њих и еу висе.Глуме финоце а највеци су нацисти ти из еу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СССС

27.03.2015 06:56

БЕЗБРОЈ ПУТА САМ РЕКАО ДА ЈЕ У СЛО ВЕЛИКИ ФАШИЗАМ У БЕЛИМ РУКАВИЦАМА. ОНИ ЋЕ РЕЧИ ДА ЈЕ ТО ПОЈЕДИНАЦ АЛИ НИЈЕ ТАКО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јохнy

26.04.2016 21:00

прошло је 12 месеци и ништа

ОДГОВОРИТЕ