Policajac: Beograđani nećete ući u Sloveniju!

Na graničnom prelazu Obrežje, između Hrvatske i Slovenije, između tri i četiri ujutro, policajac vikao i pretio zabranom ulaska. Vukao žene za ruke i vikao: "Šta mislite, da možete da se šetkate kao hoćete".

Srbija 26.03.2015 | 22:54
Policajac: Beograđani nećete ući u Sloveniju!

Putnici iz Beograda, koji su pre sedam dana putovali u Sloveniju, na graničnom prelazu Obrežje, na auto-putu, između Hrvatske i Slovenije, doživeli su nesvakidašnju neprijatnost.

Slovenački policajac Janez Goršin je, prema rečima putnika, iz nekoliko srpskih autobusa "skinuo" isključivo one čija je adresa stanovanja u Beogradu!

A jedini razlog što im nije dozvolio prelaz obrazložio je rečima da u njegovoj smeni, "Beograđani ne mogu da se šetkaju gde hoće"!

Prema rečima putnika, oko sat vremena, između tri i četiri ujutro, trajala je "paklena rutinska kontrola", u kojoj se policajac grubo ponašao, vikao i pretio im zabranom ulaska u Sloveniju kada god je on u smeni.

I to samo zato jer su Beograđani! Posle iživljavanja nad putnicima, pečat u pasošu je obeležio sa dve crtice i velikim slovom "E" - uobičajenim znakom za nedostatak prateće dokumentacije.

Pasoši su, međutim, bili važeći, a za ulazak u Sloveniju nisu potrebni ni viza, ni garantno pismo. A upravo to je kao glavni razlog navedeno u pismenim obrazloženjima za zabranu ulaska u zemlju.

Njihovu agoniju produžili su i vozači autobusa koji su po naređenju Slovenaca morali da ih, posle svega, sa "legalnim" putnicima, vrate 10 kilometara unazad, da se u gluvo doba sami snalaze.

Pošto ni srpska ambasada u Ljubljani, koju su uspeli da dobiju oko četiri ujutru telefonom, nije imala razumevanja, Beograđani su se kući vratili sa dva iznajmljena kombija koja su koštala 2.000 evra!

U Sloveniju idem barem dva puta godišnje, a ovaj put sam pošao kod prijatelja na krštenje deteta - kaže za "Novosti" Slobodan Blagojević, jedan od vraćenih putnika.

Posle pregleda pasoša, u autobuse su vraćeni putnici, a nas 14 sa beogradskom adresom zadržani smo u carinskoj kućici.

Tu nam je policajac Goršin, izrazito ljut i veoma neprijatan, rekao: "Šta vi Beograđani mislite, da možete da se šetkate kako hoćete! E pa ne možete! Dok sam ja u smeni i moja ekipa, znajte da nećete ući".

Izvor: Večernje NOVOSTI

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

mirko

26.03.2015 13:56

Naci ga gde stanuje nije problem.Obaviti prijateljski razgovor...nije ni to.Tesko da bi opet kad bi ga neko tako zamolio.

ODGOVORITE
Name

posmatrac

26.03.2015 13:58

svašta!

ODGOVORITE
Name

Ibro

26.03.2015 13:59

Slovenci, najveca govna na svijetu.

ODGOVORITE
Name

Miki

26.03.2015 14:07

Mislim da ovu info treba proveriti .Kvaka je sigurno u neispunjavanju nekih zahteva EU .

ODGOVORITE
Name

smjeskolina CH

26.03.2015 14:21

Nista novo, imam slicno iskustvo. Isla na odmor iz Svajcarske u Bosnu sa muzem, svekrvom i bebom od nekoliko mjeseci. Bila je velika guzva pa smo otisli na drugu granicu u blizini i tamo su rekli da mogu proci njih troje, ali bez mene. Mislim, koja pamet. Dijete da prodje, a ja kao majka ne mogu, a razlog su naveli moj bosanski pasos. Iako je sve u redu sa dokumentima i cak imam i svajcarski dokument s kojim bi morala proci granice bez problema, gospoda Slovenci nisu htjeli ni da ga pogledaju a kamo li da me puste. Sramota za Sloveniju, nemam rijeci :@

ODGOVORITE
Name

Deda

27.03.2015 06:03

Gospođo, govorite o velikom prelazu Obrežje (Bregana) i malom prelazu koji je u neposrednoj blizini. Do pre nekoliko godina, taj mali prelaz je bio malogranični, dakle prelazak granice je bio dozvoljen isključivo građanima HR, SLO i ostalih država EU (nakon priključenja Slovenije EU). Zbog toga sa BH pasošem niste mogli da pređete granicu na tom prelazu. Danas je to obični prelaz. Iz vašeg pisanja se vidi da nije sve baš tako kao što izgleda, pa bi molio one koji su ovako na brzinu ispaljivali rafale prema Slovencima da zahvate malo vazduha i uzmu u obzir mogućnost da se nije desilo sve baš kao što piše u ovoj vesti. lspričaše da su morali da plate kombi do Beograda 2000 EUR, što je glupost. Drugo, takođe ispričaše da ambasada Srbije nije htela da im pomogne, što je takođe glupost. I tako dalje i tako dalje.

Name

rjesenjw je bilo prosto

26.03.2015 15:04

Trebalo je samo nagovoriti vozaca da autobus okrene na stranu i blokira carinski prelaz do dolaska nekog ko je kompetentan da rijesi problem. Slovenci carinici su do bola bezobrazni i drski a Hrvati gledaju dlaku.u jajetu ne bi li se namirili i od putnika uzeli i zadnju paru.Djubrad su to al moze im se

ODGOVORITE
Name

Dule

26.03.2015 16:57

Ma djubre si ti a ne onaj koji provodi zakone svoje. A vi ako vam se ne svidja brate idite za Rusiju preko vase otadzbine.

Name

nn

26.03.2015 15:14

Samo vi njih i ostale docekujte rasirenih ruku ,svi govore da se najbolje provode po Beogradu,a svi pljuju po Srbima i Beogradu.

ODGOVORITE
Name

БГД ЈЕ СВЕТ

26.03.2015 16:24

Коњушари аустријски и наравно тешки комплексаши. Мора да га је босанац доправљао.

ODGOVORITE
Name

M

26.03.2015 16:43

Slovenci su uvijek bili đubrad koji su umišljeni da su civilizirani Europljani a ustvari mentalitet im je balkanski...

ODGOVORITE
Name

ssspa

26.03.2015 17:43

A zasto niste uhvatili g...o i namlatili pa da vidi kome ce u....a dati zabranu.

ODGOVORITE
Name

baja

26.03.2015 23:21

Uf kud ja nisam bio taj da mene izdvoji pa da ga iznabadam ko klosara po cjenu i da me kasnije ubiju od batina i da dobijem zabranu 10god.ulaska ma more nabijem i njih i eu vise.Glume finoce a najveci su nacisti ti iz eu.

ODGOVORITE
Name

SSSS

27.03.2015 06:56

BEZBROJ PUTA SAM REKAO DA JE U SLO VELIKI FAŠIZAM U BELIM RUKAVICAMA. ONI ĆE REČI DA JE TO POJEDINAC ALI NIJE TAKO.

ODGOVORITE
Name

johny

26.04.2016 21:00

prošlo je 12 meseci i ništa

ODGOVORITE