НАТО, САД и ЕУ жељели рат на Космету

Бивши француски официр Жак Огар, који је командовао специјалним снагама на Космету 1999. године, тврди да су НАТО, САД и ЕУ жељели рат у овој покрајини из стратешких и економских разлога.

Република Српска 26.03.2015 | 09:12
НАТО, САД и ЕУ жељели рат на Космету

Огар је рекао да су економски разлози били погрешно вјеровање да је Косово богато рудама, а стратешки јер је то за НАТО представљао почетак битног маневра да би се направио лук према Русији.

"То је оно што настављају и данас са Украјином и због тога је требало уништити Србију", рекао је Огар за "Глас Српске".

Коментаришући изостанак одговорности за злочине над косовским Србима и трговину људским органијма, Огар је рекао да је велики процес тек у припреми и да бивши команданти ОВК имају разлога за страх.

"То не ради Хашки трибунал, већ истражилац из САД са сарадницима из других земаља и мислим да ће посао извршити добро и до краја", рекао је Огар.

Он сматра да и Француска треба да изађе из НАТО-а, јер је тај савез, како наводи, само продужена рука америчке политике.

Огар је рекао да Француска треба да се активира у ЕУ да би је промијенила и подстакла њен напредак.

"ЕУ је успостављена на економским основама и мислим да ћемо умријети не због економске, већ због моралне и кризе идентитета", рекао је Огар.

Он је додао да је ЕУ данас само средство провођења америчке политике, што се јасно види у Украјини.

"Русија не може да допусти да ЕУ и НАТО буду на њеним вратима, након оног што се десило у Бугарској и на Косову то просто није могуће", поручио је Огар.

Извор: Глас Српске

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Драган

26.03.2015 08:29

Хвала за истину, али ми смо то знали од почетка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

анастазија

26.03.2015 10:28

Ех, од када ми то знамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дољарy

26.03.2015 10:53

То важи и за Хрватску и Босну и Херцеговину. Пљачка државне имовине и тјерање народа у кредите. А Србе окривили. Комшије насјелисте на амерички к..

ОДГОВОРИТЕ
Name

луд, збуњен, нормалан

26.03.2015 12:29

Људи, какве су ове глупости. То је као да се посвадјате са сопственим братом и сестром, па послије оптузујете комсије или људе из неког другог града или села за васу свадју. Рат је изазван лосом економском ситуацијом које су искористили одредјени политицки кругови да би пробудили национализам (који је увијек ту и у свакој дрзави и народу). Слаба образованост градјана је довела до тога да је лако било манипулисати њима. Пустите молим вас, прице о бјелосвјетским завјерама. Ми смо сами себи највеци непријатељи (додусе, као у сваком рату, све свјетске обавјестајне слузбе су имали операције у свему томе).

ОДГОВОРИТЕ
Name

вирус

26.03.2015 13:08

Комунистицка пропаганда

Name

Неђо.26.3.2015

26.03.2015 14:08

Реплика на задњи коментар.Управу је г,Жак и птице на грани знају ко проводи и спотиче ратове,у свету а то је Америка чемерика.То су највећи паразити на свету...

ОДГОВОРИТЕ