NATO, SAD i EU željeli rat na Kosmetu

Bivši francuski oficir Žak Ogar, koji je komandovao specijalnim snagama na Kosmetu 1999. godine, tvrdi da su NATO, SAD i EU željeli rat u ovoj pokrajini iz strateških i ekonomskih razloga.

Republika Srpska 26.03.2015 | 09:12
NATO, SAD i EU željeli rat na Kosmetu

Ogar je rekao da su ekonomski razlozi bili pogrešno vjerovanje da je Kosovo bogato rudama, a strateški jer je to za NATO predstavljao početak bitnog manevra da bi se napravio luk prema Rusiji.

"To je ono što nastavljaju i danas sa Ukrajinom i zbog toga je trebalo uništiti Srbiju", rekao je Ogar za "Glas Srpske".

Komentarišući izostanak odgovornosti za zločine nad kosovskim Srbima i trgovinu ljudskim organijma, Ogar je rekao da je veliki proces tek u pripremi i da bivši komandanti OVK imaju razloga za strah.

"To ne radi Haški tribunal, već istražilac iz SAD sa saradnicima iz drugih zemalja i mislim da će posao izvršiti dobro i do kraja", rekao je Ogar.

On smatra da i Francuska treba da izađe iz NATO-a, jer je taj savez, kako navodi, samo produžena ruka američke politike.

Ogar je rekao da Francuska treba da se aktivira u EU da bi je promijenila i podstakla njen napredak.

"EU je uspostavljena na ekonomskim osnovama i mislim da ćemo umrijeti ne zbog ekonomske, već zbog moralne i krize identiteta", rekao je Ogar.

On je dodao da je EU danas samo sredstvo provođenja američke politike, što se jasno vidi u Ukrajini.

"Rusija ne može da dopusti da EU i NATO budu na njenim vratima, nakon onog što se desilo u Bugarskoj i na Kosovu to prosto nije moguće", poručio je Ogar.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Dragan

26.03.2015 08:29

Hvala za istinu, ali mi smo to znali od početka.

ODGOVORITE
Name

anastazija

26.03.2015 10:28

Eh, od kada mi to znamo.

ODGOVORITE
Name

doljary

26.03.2015 10:53

To važi i za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Pljačka državne imovine i tjeranje naroda u kredite. A Srbe okrivili. Komšije nasjeliste na američki k..

ODGOVORITE
Name

lud, zbunjen, normalan

26.03.2015 12:29

Ljudi, kakve su ove gluposti. To je kao da se posvadjate sa sopstvenim bratom i sestrom, pa poslije optuzujete komsije ili ljude iz nekog drugog grada ili sela za vasu svadju. Rat je izazvan losom ekonomskom situacijom koje su iskoristili odredjeni politicki krugovi da bi probudili nacionalizam (koji je uvijek tu i u svakoj drzavi i narodu). Slaba obrazovanost gradjana je dovela do toga da je lako bilo manipulisati njima. Pustite molim vas, price o bjelosvjetskim zavjerama. Mi smo sami sebi najveci neprijatelji (doduse, kao u svakom ratu, sve svjetske obavjestajne sluzbe su imali operacije u svemu tome).

ODGOVORITE
Name

virus

26.03.2015 13:08

Komunisticka propaganda

Name

Neđo.26.3.2015

26.03.2015 14:08

Replika na zadnji komentar.Upravu je g,Žak i ptice na grani znaju ko provodi i spotiče ratove,u svetu a to je Amerika čemerika.To su najveći paraziti na svetu...

ODGOVORITE