САД испоручиле прве хамере Украјини

САД су данас испоручиле Украјини првих десет оклопних возила типа хамер у оквиру програма војне помоћи за "борбу против сепаратистичких снага на истоку земље које подржава Русија", јавио је Асошијетед прес, док Укринформ наводи да је пошиљку на аеродрому "Бориспољ" у Кијеву дочекао украјински предсједник Петро Порошенко.

Свијет 25.03.2015 | 20:35
САД испоручиле прве хамере Украјини

Украјинска агенција наводи да је приликом уручења Порошенко прегледао пошиљку високомобилних мултифункционалних возила и лично сјео за волан једног од њих, како би га тестирао на аеродромској писти.

Украјински предсједник је најавио да ће сва возила послије опремања бити упућена "прије свега, у високомобилне десантне јединице, које обављају задатке у зони антитерористичке операције".

"Желим да захвалим нашим партнерима - САД, за свестрану подршку Украјини. То је реална и права потврда стратешког партнерства између наших земаља", рекао је Порошенко, захваљујући Вашингтону на "досљедној и чврстој позицији у рјешавању конфликта у Доњецком басену".

Порошенко је захвалио САД и на томе што сматрају Русију агресором и за иницијативност и упорност када је у питању продужење санкција Москви, наводи украјинска агенција.

Украјински предсједник је најавио да ће у наредних 45 дана Украјина добити преостале хамере, предвиђене споразумом са Вашингтоном, наводи АП.

Порошенков кабинет најавио је да ће САД испоручити Украјини 230 "Хамера", подсјећа америчка новинска агенција, додајући да је администрација америчког предсједника Барака Обаме најавила пружање војне "неубојите" помоћи у износу од 75 милиона долара, али да се "уздржала од нуђења убојите опреме, упркос позивима из Конгреса да то учини".

Порошенко је средином мјесеца најавио и да ће украјинске извиђачке јединице "најзад добити британске оклопне транспортере саксон".

Укринформ је тада подсјетио и да су САД одлучиле да Украјини дају неколико система беспилотних летјелица "Гавран" (Равен), 30 оклопних вишенамјенских хамера и 200 џипова истог типа, вриједних приближно 75 милиона долара.

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Боки

25.03.2015 20:31

Бандити!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ортодоксх

25.03.2015 20:32

Овај је Поросенко толико јадан и биједан он не зна ста је братство и бити православац Ови фасисти му се смију иза ледја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

надимак

25.03.2015 20:39

Примирје = наорузавање ? Друга рунда це бити јос зесца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срђан

25.03.2015 22:37

Сви пројекти Ватикана су лудило. Замислите да болесни ум Ватикана сада преко Америке (Читај: Америка је највећа жртва Ватикана) дотура оружје Украјини ради смиривања рата. Из Ватикана форсирају тотално лудило. То је начин да слуђују нормалне људе. Да видимо од куда зло долази? Заклетва католичког папе Игнација Лојоле следбебика Понтија Пилата изложена је у националниј библиотеци у Вашингтону. Заклетва се даје на оштрици каме и у присуству католичког свештеника и гласи:„Јер нико овде не може командовати ко није освештао свој рад крвљу јеретика“ , „ јер без проливања крви нити један човек не може бити спашен“.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СССС

26.03.2015 06:55

СТИЋИ ЋЕ ВАС РУКА ПРАВДЕ САМО ВИ НАСТАВИТЕ АЛИ У НАСТАВКУ СМАЊИТ ЋЕ ВАМ СЕ БРОЈ СТАНОВНИКА ЗА МНОГО ВИШЕ НЕГУ У ПРВОЈ РУНДИ.НАДАМ СЕ ДА ЋЕ ПРАВИ УКРАЈИНСКИ "ПРАВОСЛАВНИ" НАРОД ТО ОСЈЕТИТИ И ПРЕЋИ НА ПРАВУ СТРАНУ. А ТИ ПОРОШЕНКО Б....ГО ЈЕДНА ФАШИСТИЧКА ЧЕШ ПЛАТИТИ ЦИЈЕНУ ЗА СВЕ ШТО СИ УРАДИО СА СВОЈИМ ИЗРОДИМА НА КРАЈУ ЋЕ ТИ ТВОЈИ ТАКОЗВАНИ ПАРТНЕРИ ЗАБИТИ НОЖ У ЛЕЂА.

ОДГОВОРИТЕ