Полиција ухапсила нападача на Таубера

Сарајевска полиција ухапсила је нападача који је у суботу навече напао Елија Таубера, савјетника за културу и вјеру Јеврејске заједнице у БиХ, сазнаје Клиx.ба. У нападу тегом, који га је на срећу само окрзнуо, Таубер је задобио озбиљну повреду главе.

Босна и Херцеговина 24.03.2015 | 10:56
Полиција ухапсила нападача на Таубера

Подсјећамо напад се догодио у угоститељском објекту Wиенер Цафе који се налази у сарајевској улици Велики ћурчилук на броју 3.

Непосредно након напада он је за Клиx.ба казао како је увјерен да се ради о покушају његовог убиства.

"О томе нема недоумице, неко ме је покушао убити и замало да му успије", казао је Тубер те додао да уопше не зна ко га је напао и због чега.

"Сједио сам са пословним партнерима када је непознати мушкарац кренуо према мени. Нисам га одмах видио јер сам био окренут леђима. Замахнуо је тегом који је био закачен за неки ланац. Први пут је промашио и закачио је моје раме. Други пут је поново замахнуо, али сам се успио измаћи тако да је тег само окрзнуо моју главу. Ипак, имам четири копче на глави. Да ме је погодио како је намјеравао остао бих мртав на мјесту. Срећом сам преживио", казао је Таубер.

Случај, како је казао, препушта полицији од које очекује да га и ријеши. Посебно је узнемирен чињеницом да је на тај начин нападнут у близини његове куће.

У сарајевској полицији су нам те ноћи потврдили да је Тубер нападнут, као и да је напад непознатог починиоца заведен као прекршај о јавном реду и миру. Но, из Тужилаштва је накнадно стигла информација да се у овом случају ипак ради о кривичном дјелу.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЖИКА ПД

24.03.2015 13:43

КАКО ОБЈАСНИТИ ДУШКИ ЈУРИШИЋ ДА ЈЕ МОМАК ФИН И ИЗ ФИНЕ ПОРОДИЦЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сто се крије

24.03.2015 19:13

Нападац ваљда има име и презиме и мотив напада.

ОДГОВОРИТЕ