Пет кандидата за Савјет министара није добило потврду ЦИК-а

Централна изборна комисија БиХ данас је издала потврде за 14 предложених кандидата за министре и замјенике министара у Савјету министара БиХ који испуњавају законом прописане услове за именовање на функције министара и замјеника министара.

Босна и Херцеговина 23.03.2015 | 15:45
Пет кандидата за Савјет министара није добило потврду ЦИК-а

ЦИК је издао потврде Адилу Османовићу, Семихи Боровац, Мирку Шаровићу, Драгану Мектићу, Славку Матановићу, Вјекославу Беванди, Марини Пендеш, Јосипу Грубеши, Незиру Пивићу, Предрагу Јовићу, Ђорђу Милићевићу, Предрагу Кожули, Мати Фрањичевићу и Јосипу Бркићу.

Из Централне изборне комисије саопштили су да потврде нису добили Игор Црнадак, Емир Суљагић, Мијо Крешић, Борис Јеринић и Мирсад Жуга, јер достављени обрасци наведених кандидата нису у потпуности попуњени.

Суад Арнаутовић, члан Централне изборне комисије БиХ, казао је за Клиx.ба да ЦИК не улази у то може ли неко од кандидата бити именован на функције у Савјет министара БиХ или не.

"Централна изборна комисија БиХ извршила је само провјеру кандидата за министре и замјенике министара и ми не улазимо у то могу ли они бити именовани или не. Ми смо добили листу од 19 имена која смо провјерили у складу са надлежностима ЦИК-а. Издали смо 14 потврда и ти кандидати већ могу ући у процес потврђивања у Заступничком дому Парламентарне скупштине БиХ. За пет кандидата постоје формалне, али ипак веома важне препреке", казао је Арнаутовић.

Из Канцеларије за информисање ЦИК-а БиХ саопштено је да ће обрасци пет кандидата бити враћени предсједавајућем Савјету министара БиХ на уређење.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

007

23.03.2015 14:53

Изглада да поједиби политичари нису ни писмени.Срамота,а оуцају на одговорне функције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За похвалу

23.03.2015 15:09

Какви су то будуци високи дузносници који не знају или неце или не могу попунити најобицнији образац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јадно

23.03.2015 15:26

Јадни су то министри који нису знали попунити картон.Ста це онда урадити за дрзаву?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Могуце

23.03.2015 17:45

Мозда им се нису свидјела питања из обрасца.Мозда питања у вези имовине или других "ораха" !!!??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

23.03.2015 17:51

Молио би да децизно појасне о којим се подацима ради а не да ми лупетамо јесу ли они толико писмени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОЧЕКИВАЊЕ

24.03.2015 10:41

Сигурно ЦИК-а испитује терен, како би главни Баја са својим подобницима упао у Савјет министара, јер напросто не вјерујем да неки садашњи кандидати нису формално правно попунили образац.Бар за сада је тако, да Бајиних подобника и послушника нема у Савјету министара, јер је та игра посве неповољна за главног Бају који још пали и жари у Дому народа. Живи били па видјели, да ли ће главни Баја са својим кумовима Шкрбићем, Радишићем и осталим Станковићима упасти у глиб, за сва криминална дјела и пљачке у Републици Српској, Босни и Херцеговини.

ОДГОВОРИТЕ