Pet kandidata za Savjet ministara nije dobilo potvrdu CIK-a

Centralna izborna komisija BiH danas je izdala potvrde za 14 predloženih kandidata za ministre i zamjenike ministara u Savjetu ministara BiH koji ispunjavaju zakonom propisane uslove za imenovanje na funkcije ministara i zamjenika ministara.

Bosna i Hercegovina 23.03.2015 | 15:45
Pet kandidata za Savjet ministara nije dobilo potvrdu CIK-a

CIK je izdao potvrde Adilu Osmanoviću, Semihi Borovac, Mirku Šaroviću, Draganu Mektiću, Slavku Matanoviću, Vjekoslavu Bevandi, Marini Pendeš, Josipu Grubeši, Neziru Piviću, Predragu Joviću, Đorđu Milićeviću, Predragu Kožuli, Mati Franjičeviću i Josipu Brkiću.

Iz Centralne izborne komisije saopštili su da potvrde nisu dobili Igor Crnadak, Emir Suljagić, Mijo Krešić, Boris Jerinić i Mirsad Žuga, jer dostavljeni obrasci navedenih kandidata nisu u potpunosti popunjeni.

Suad Arnautović, član Centralne izborne komisije BiH, kazao je za Klix.ba da CIK ne ulazi u to može li neko od kandidata biti imenovan na funkcije u Savjet ministara BiH ili ne.

"Centralna izborna komisija BiH izvršila je samo provjeru kandidata za ministre i zamjenike ministara i mi ne ulazimo u to mogu li oni biti imenovani ili ne. Mi smo dobili listu od 19 imena koja smo provjerili u skladu sa nadležnostima CIK-a. Izdali smo 14 potvrda i ti kandidati već mogu ući u proces potvrđivanja u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Za pet kandidata postoje formalne, ali ipak veoma važne prepreke", kazao je Arnautović.

Iz Kancelarije za informisanje CIK-a BiH saopšteno je da će obrasci pet kandidata biti vraćeni predsjedavajućem Savjetu ministara BiH na uređenje.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

007

23.03.2015 14:53

Izglada da pojedibi političari nisu ni pismeni.Sramota,a oucaju na odgovorne funkcije.

ODGOVORITE
Name

Za pohvalu

23.03.2015 15:09

Kakvi su to buduci visoki duznosnici koji ne znaju ili nece ili ne mogu popuniti najobicniji obrazac.

ODGOVORITE
Name

jadno

23.03.2015 15:26

Jadni su to ministri koji nisu znali popuniti karton.Sta ce onda uraditi za drzavu?

ODGOVORITE
Name

Moguce

23.03.2015 17:45

Mozda im se nisu svidjela pitanja iz obrasca.Mozda pitanja u vezi imovine ili drugih "oraha" !!!??

ODGOVORITE
Name

Veteran

23.03.2015 17:51

Molio bi da decizno pojasne o kojim se podacima radi a ne da mi lupetamo jesu li oni toliko pismeni.

ODGOVORITE
Name

OČEKIVANJE

24.03.2015 10:41

Sigurno CIK-a ispituje teren, kako bi glavni Baja sa svojim podobnicima upao u Savjet ministara, jer naprosto ne vjerujem da neki sadašnji kandidati nisu formalno pravno popunili obrazac.Bar za sada je tako, da Bajinih podobnika i poslušnika nema u Savjetu ministara, jer je ta igra posve nepovoljna za glavnog Baju koji još pali i žari u Domu naroda. Živi bili pa vidjeli, da li će glavni Baja sa svojim kumovima Škrbićem, Radišićem i ostalim Stankovićima upasti u glib, za sva kriminalna djela i pljačke u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini.

ODGOVORITE