ИВ: Џеј-Џеј сама крива што није узела титулу!

Српска тенисерка Јелена Јанковић није успела да освоји титулу на турниру у Индијан Велсу, пошто је у финалу поражена од Румунке Симоне Халеп.

Тенис 23.03.2015 | 15:20
ИВ: Џеј-Џеј сама крива што није узела титулу!

Халепова је до 11. титуле у каријери дошла после преокрета, победом са 2:6, 7:5, 6:3, после два сата и 38 минута игре.

Јанковићева је у калифорнијској пустињи играла своје прво финале после две године, али није успела да дође до 14. титуле у каријери иако је водила у сетовима и чак сервирала за меч.

Јанковићева је одиграла одлично у првом сету, али јој Халепова није била велика претња. Румунка је грешила, а свој бес је у појединим тренуцима искаљивала на рекету. У другом сету ЈЈ је диктирала темпо, чак је и сервирала за меч, али се баш тада њена ривалка пробудила.

Халепова је играла много сигурније, док је српска тенисерка својим грешкама вратила ривалку у меч, а на крају јој је практично и препустила тријумф.

Јанковићева је сигурно ушла у меч, одмах је притисла Халепову на сервису и изборила две брејк шансе, али је Румунка успела да се одбрани. Врло брзо, Јелена је имала још две прилике да јој одузме сервис, али су је коштале грешке, да би искористила тек пету када је Халепова послала лопту у аут.

Румунска тенисерка је одмах имала прилику да врати брејк, али је Јанковићева успела да спасе ту брејк лопту. Ипак, уследила је велика борба, у којој је ЈЈ својим грешкама омогућила ривалки да изједначи на 1:1.

Уследио је поприлично сигурно сервис гем Халепова, која је повела са 2:1, али је Јелена узвратила без изгубљеног поена. Јанковићева је наставила у истом ритму, притискала је Халепову и чекала њену грешку, коју је и дочекала. Имала је две брејк прилике у петом гему, другу је искористила и дошла до 3:2.

Халепова је у наредном гему имала шансу да поново врати брејк, али је ЈЈ у кључним тренуцима одиграла прибрано и одбранила се и тако се одвојила на 4:2. Румунка је покушала да се прибере и прекине низ Јанковићеве, али јој је српска тенисерка пружила велики отпор. Тако је одбранила гем лопте ривалке, а потом и дошла до новог брејка, када је Халепова изашла на мрежу и послала лоптицу у аут. У наредном гему лагано је одсервирала за први сет, који је добила са 6:2.

Између два сета, Халепова је затражила лекарску помоћ, због повреде стопала. Румунка је на старту другог сета коначно успела да прекине низ Јанковићеве и поведе са 1:0, али тек после велике борбе, а Јелена јој је узвратила без изгубљеног поена.

Јанковићева је одмах направила брејк, искористивши грешке Халепове, који је без проблема одбранила за 3:1. међутим, уследило је буђење румунске тенисерке, која је брзо успела да врати брејк и дође до изједначења - 3:3.

Јелена није дозволила да је то поремети и сигурно је одиграла на наредном сервису Румунке и дошла до новог брејка и предности 4:3. Клацкалица се наставила и у следећем гему, када је Халепова после велике борбе вратила брејк за 4:4.

Јанковићева је узвратила нападачки на сервису румунске тенисерке што јој је донело две брејк шансе. Код прве је послала лоптицу право у мрежу после дуге размене удараца, а код друге је закуцала лоптицу и дошла до прилике да у следећем гему сервира за меч.

Халепова је и тада пружила велики отпор српској тенисерки, имала је 15:30, али је ас ударцем Јанковићева изједначила, да би Румунка стигла до брејк лопте, а Јелена је после дуге размене послала лоптицу у мрежу за 5:5.

Румунка је наставила и сигурним сервис гемом приморала Јелену да сервира за останак у другом сету. ЈЈ је играла превише дефанзивно и својим грешкама је омогућила Симони да се потпуно врати у меч, пошто је изборила трећи сет са 7:5.

На почетку трећег сета, обе тенисерке су биле сигурне на својим сервисима, да би уследио брејк Јанковићеве за 2:1. Халепова је одмах одговорила, потом су уследили сигурни сервис гемови, пре брејка Румунке за 5:3.

Иако је Јанковићева дошла до брејка којим се вратила у меч, на свом сервису је направила почетничке грешке и тако препустила тријумф Румунки.

Коментари / 0

Оставите коментар