Ђоковић освојио 50. титулу у каријери!

Новак Ђоковић дошао је до 50. титуле у каријери! Први тенисер свијета је послије гладијаторске борбе савладао Роџера Федерера у финалу Индијан Велса са 6:3, 6:7(5), 6:2.

Србија 23.03.2015 | 07:15
Ђоковић освојио 50. титулу у каријери!

Федерер је изгледао помало збуњено на терену, јер није вјеровао да неко може толико лако да се брани од његових сервиса, а да прилично сигурно доминира са основне линије - што је управо чинио Ђоковић.



Ипак, све се мијења крајем другог сета када Роџер успијева да надигра противника и да га убаци у размишљање, да ли има снаге да изгура до тријумфа. Е, па, Новак је доказао да има и да је тренутни владар свјетског тениса.

Новак је тако одбранио титулу у Индијан Велс, а то је посљедњи пут урађено прије девет година, и то од стране Федерера.

Ђоковић је врло добро отворио сервисом меч тако што је са четири поена повео са 1:0 уз помоћ дубоких лопти на саму основну линију. Улазило се у дуге размјене и у другом гему, али је овога пута Роџер био бољи за изједначење (1:1). Федерер није био сигуран на свом сервису колико и Новак, па је већ у четвртом гему допустио брејк лопту, а онда је дошао до новог поравнања (2:2).

Федерер није у прва два Новакова сервис гема да освоји поен, али је зато у петом повео са 0:30, што му није било довољно да буде бољи на првом ударцу противника (3:2). Није имао ритам Роџер, а то се одразило већ у наставку када се сусрео са још четири брејк лопте од којих је управо четврта означила вођство Ђоковића од 4:2.

Након тога је врло лако, за 50 секунди, стигла потврда уз невјероватне сервис (5:2). Сусрео се Федерер са проблемима, ипак дошао на 5:3, али није успио да заустави сигурног и хладнокврног Новака да дође до првог сета резултатом 6:3.

Српски тенисер је наставио да врши константан притисак на Роџера који се једва борио са тим, давао све од себе, зато је и заслужио вођство од 1:0 у прво сету. Када све откаже, Новаку је остајао сервис, а ни то га није спасило од брејк лопте са којом се суочио, те се одбранио и поравнао на 1:1.

Тражио је Ђоковић рупе у игри Швајцарца, а затим их и пронашао пошто су дубоке лопте биле кључ Роџеровог мучења, те је Србин дошао до новог брејка, првог у другом сету (2:1). Јасно је било да Новак не игра против било кога, већ против легендарног Федерера који ће кад-тад додати гас, што је он и учинио у четвртом гему и "саградио" две брејк лопте.

Ипак, у кључним тренуцима није успио да погоди терен, тако да је први тенисер свијета повећао на 3:1. Сервиси, сервиси и само сервиси - то је било потребно Ђоковићу да одржи предност, што је он сасвим успјешно чинио (4:2). Изненађени су били сви присутни што је швајцарски тенисер освојио два гема у низу уз брејк који му је дао нову енергију чак и да преокрене (4:5).

Моменат је био на страни Федерера, ту није било приче, па је Швајцарац дошао на само два поена од сета (0:30), али је Новак "дозвао" свој сервис у битном тренутку и ипак изједначио на 5:5. Јасно је било да ће оба противника у наставку бити опрезна, па се приступило тај-брејку.

Ђоковић је у одлучујућем гему имао осцилација, долазио до предност (3:1), па је губио (3:3), потом је је сјајним лобом пришао на два поена од побједе (5:3), а све то је упропастио лошим прилазом на мрежи и са две дупле сервис грешке у низу (5:6). Федерер је одмах освојио и сет.

Новаку је рука дрхтала невјероватним интезитетом на одмору између два сета, вјероватно од нервозе или стреса послије веома тешке дионице, али је лагано освојио први гем, а онда је имао и три брејк лопте од којих је искористио трећу и повео са 2:0.

Водила се невјероватна борба у трећем гему, Федерер је имао прилику да врати брејк послије једне фино скраћене лопте, а затим још четири од којих је искористио посљедњу тако што је Новак послао лоптицу у мрежу, тако да је био у мањој психичкој предности пред наставак (2:1).

Након тога, Новак је поломио рекет, што му није помогло да спријечи поравнање (2:2). Ипак, то га је доста растеретило, па је повео са 3:2, а онда је Федерер од готовог направио вересију, те на брејк лопти направио дуплу сервис грешку за 4:2.

Још један сигуран корак ка побједи, а онда и две меч лопте за првог тенисера свијета, што Федерер ипак није преживио, тако да је Индијан Велс на крају заслужено одбрањен.

Извор: Агенције

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

слобо

23.03.2015 06:23

Краљу најачи си...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

23.03.2015 06:24

Браво Србине!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево

23.03.2015 06:29

Селам са Башчаршије,свака ти цаст и да их још много освојис

ОДГОВОРИТЕ
Name

осло

23.03.2015 07:08

Ноле мађионичар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кхал Дрого

23.03.2015 07:24

Још један турнир који је обиљежио српски тенисер, прича која се пречесто понавља задњих година. Индијан велс је један од најјачих турнира из серије 1.000, снаге гренд-слема, апсолутно сви најбољи су ту, и сви силно мотивисисани, против Нолета имају и додатни мотив, сви ће упирати против најбољег и сви ће дати све од себе да макар у једном мечу виде чудесног Србина пораженог. Али навикао је Ноле играти и уме се носити са притиском, и још једна титула, рекоше 50а. Биће их још много, ако га здравље послужи. Много је већ урадио, Гренд-слем титуле, па остале титуле, дејвис-куп, незаборавни мечеви, недеље проведене на првом месту, наставља Новак да пише своју спортску причу. И то у каквом времену, данас се игра најбољи тенис који се икад играо, толико великих играча, шампиона, и сви некако имају злу срећу, јер су у сенци најбољег и највећег, али имају и привилегију, баш као и ми који гледамо тенис преко ТВ ектана, јер су савременици у ери Новака Ђоковића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

23.03.2015 07:46

Веома сам срећан што могу узиво пратити мечеве које игра великан попут Нолета. Држава Србија није свјесна које благо посједује и нема адекватан однис према том благу. Он заслужује много, много вишее. Нека му драги Бог подари дуг живот и добро здравље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

23.03.2015 08:01

Највеци спортиста свих времена са славенског говорног подруцја, доказ да обицан цовјек из једне просјецне балканске породице мозе постати свјетска лицност, прави супер стар и прави примјер за омладину да се све мозе постици радом и великом вољом, уз то изразито образован и културан дјецко. Браво Ноле и нек те среца и здравље у зивоту прати ма гдје био на планети !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предраг

23.03.2015 08:16

Браво легендо

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

23.03.2015 09:35

БРАВО СРБИНЕ. ТИ СИ ОЛИЧЕЊЕ СПОРТИСТЕ И ЧОВЈЕКА ОВЕ ПЛАНЕТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

23.03.2015 09:36

Ђоковићу српски Соколе! Високо си копље подигао.Ти си нам највећи јунак од Милоша Обилића у задњх 6-стотина година. Сви те волимо. Ти нам дођеш као син, као брат, као комшија, као мио и драги друг. Стара бака када ти играш, премда слабо види навија и тражи да јој скинемо икону са зида да се моли за тебе Соколе. Ти можда и не знаш зашто побеђујеш? То је зато што си ти Божији анђео који светом проносиш његову славу и истину. Твоја је слава довијека и вјечна!

ОДГОВОРИТЕ
Name

анаљубљана

23.03.2015 10:13

Браво Ноле! Ти си велика част за нас све са ових простора бивше Југославије!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Навијац

23.03.2015 10:17

Нека си им показао да ниси "уморан", посебно Бекеру. Ноле мајсторе!!!

ОДГОВОРИТЕ