Лоше навике којих морате да се ријешите

Лепота и здравље вашег лица пре свега захтева редовну негу. Наравно, и правилна исхрана је подједнако важна компонента. Лоше навике којих морате да се решите што пре су следеће:

Мода и љепота 22.03.2015 | 19:47
Лоше навике којих морате да се ријешите

Нередовна лична хигијена

Немојте да се заносите, никада у кревет не треба да легнете са шминком на лицу. На тај начин остављате простор бактеријама и нечистоћама да зачепе поре и узрокују акне, боре, дехидрацију и лош тен.

Цеђење бубуљица

Знамо, све нас нервира бубуљица која се изненада појавила на лицу, поготово када сте у ПМС-у. Будите стрпљиве, немојте саме да је цедите, препустите то стручњаку. “Копање“ по лицу никако није добро. Чачкањем само можете да погоршате ствари и на тај начин изазовете инфекцију, што на крају води до ожиљака.

Не експериментишите са употребом више производа одједном

Ако почнете да користите неколико нових производа у исто време, може доћи до контактног дерматитиса, односно црвенила налик алергијској раекцији коже. Уводите нове производе један по један како бисте били потпуно сигурни да ниједан неће изазвати никакве проблеме.

Туширање претополом водом

Без обзира на то што вам тушивање топлијом водом прија, то никако није добро за ваше лице. Тако помажете борбама да што пре настану, а и кожа се све више исушује.

Не штитите лице од сунца

Многи избегавају заштитне креме од сунца, али веома је важно да се заштитите од УВ зрака и током хладних дана. У супротном, доводите себе у опасност од меланома, али и превремених бора.

Избегавајте антиејџ производе

Можда мислите да сте премлади за коришћење антиејџ производа, али с њима би требало почети чим се приближите тридесетој. У складу с вашим годинама, користите производе за прве знакове старења и не заборавите на негу врата, груди и руку.

Извор: Супер жена

Коментари / 0

Оставите коментар