Заинтересовани за куповину "Санотафа"

За куповину некадашње творнице тепиха "Санотаф" у Кључу заинтересована је фирма "Фабрика пелета" из Новог Града, потврдио је Вид Шантић, министар привреде у Влади УСК.

Босна и Херцеговина 22.03.2015 | 19:01
Заинтересовани за куповину "Санотафа"

Он је истакао како је обавио разговоре с представницима поменуте фирме, те да ће у наредном периоду услиједити разговори о могућности реализације овог посла.

"Сматрамо како се ради о врло озбиљном партнеру који се већ дуже вријеме успјешно бави производњом и извозом пелета. Наше стратешко опредјељење је да привучемо што већи број инвеститора и отворимо што више радних мјеста", истакао је Шантић. "Санотаф" је у послијератном периоду доживио неуспјешну приватизацију, а производни процес у овом предузећу се већ годинама не одвија. Представници фирме из Новог Града су истакли како би евентуална реализација поменуте инвестиције била "тешка" око два милиона марака, те би резултирала отварањем 50 нових радних мјеста.

Иначе, "Фабрика пелета" 90 одсто својих производа пласира на инострано тржиште, махом у земље Европске уније, а тренутни дневни капацитет производње у овој фирми износи 100 тона овог висококвалитетног еколошког енергента. Иначе, прије неколико година просторе "Санотафа" изнајмила је фирма "Сконтопром" из Приједор , али је у међувремену угасила своју производњу у Кључу.

Извор: Независне новине

Коментари / 0

Оставите коментар