Zainteresovani za kupovinu "Sanotafa"

Za kupovinu nekadašnje tvornice tepiha "Sanotaf" u Ključu zainteresovana je firma "Fabrika peleta" iz Novog Grada, potvrdio je Vid Šantić, ministar privrede u Vladi USK.

Bosna i Hercegovina 22.03.2015 | 19:01
Zainteresovani za kupovinu "Sanotafa"

On je istakao kako je obavio razgovore s predstavnicima pomenute firme, te da će u narednom periodu uslijediti razgovori o mogućnosti realizacije ovog posla.

"Smatramo kako se radi o vrlo ozbiljnom partneru koji se već duže vrijeme uspješno bavi proizvodnjom i izvozom peleta. Naše strateško opredjeljenje je da privučemo što veći broj investitora i otvorimo što više radnih mjesta", istakao je Šantić. "Sanotaf" je u poslijeratnom periodu doživio neuspješnu privatizaciju, a proizvodni proces u ovom preduzeću se već godinama ne odvija. Predstavnici firme iz Novog Grada su istakli kako bi eventualna realizacija pomenute investicije bila "teška" oko dva miliona maraka, te bi rezultirala otvaranjem 50 novih radnih mjesta.

Inače, "Fabrika peleta" 90 odsto svojih proizvoda plasira na inostrano tržište, mahom u zemlje Evropske unije, a trenutni dnevni kapacitet proizvodnje u ovoj firmi iznosi 100 tona ovog visokokvalitetnog ekološkog energenta. Inače, prije nekoliko godina prostore "Sanotafa" iznajmila je firma "Skontoprom" iz Prijedor , ali je u međuvremenu ugasila svoju proizvodnju u Ključu.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 0

Ostavite komentar