Дан српског тениса

Финалне мечеве на турниру у Индијан Велсу отвара дуел Јелене Јанковић и Симоне Халеп од 19 часова, а потом се у мушком финалу састају Новак Ђоковић и Роџер Федерер. Тај меч неће почети пре 21 час.

Србија 22.03.2015 | 17:19
Дан српског тениса

Српска тенисерка Јелена Јанковић финални меч Мастерса у Индијан Велсу против Румунке Симоне Халеп игра у од 19 сати по средњеверопском времену.

Јанковићева је у полуфиналу била боља од Немице Сабине Лисицки са 3:6, 6:3, 6:1, док је Халеп без борбе прошла у финале након одустајања Американке Серене Вилијамс због повреде колена.

То ће бити пети међусобни дуел Јелене Јанковић и Симоне Халеп. Румунка води са 3:1 у победама.

Јанковићева је једину победу над Халеповом забележила у њиховом првом окршају 2010. године на Отвореном првенству САД, када је славила са 6:4, 4:6, 7:5. Последњи пут, у дуелу на Аустралијан опену прошле године, победу је однела Халепова.

Јанковићева, 21. тенисертка на ВТА листи, последњу титулу је освојила 2013. године на турниру у Боготи, где је и прошле године одиграла своје последње финале на туру.

Финални меч на између Јанковићеве и Халепове играће се од 19.00 по средњеевропском времену.

Одмах после тог финала, али не пре 21 сат, на терен ће изаћи најбољи тенисер света Новак Ђоковић и Швајцарац Роџер Федерер.

Новак Ђоковић је у полуфиналу декласирао Британца Ендија Мареја са 6:2, 6:3, док је Федерер био бољи од Канађанина Милоша Раонића резултатом 7:5, 6:4.

Ђоковићу, који брани титулу, биће то пето финале у Индијан Велсу, док ће Швајцарац играти финални меч по шести пут.

Уколико победи, српски тенисер ће освојити четврту титулу и тако ће се изједначити
управо са Федерером.

Ђоковић и Федерер су до сада одиграли 37 мечева, а Швајцарац има три тријумфа више.

Послењи пут њих двојица су се састала у Дубаију ове године и тада је славио Федерер са 2:0 у сетовима.

Извор: РТС

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

суки

22.03.2015 17:05

Напред Новаче. Бања Лука

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко из масе

22.03.2015 17:14

Мени је драго сто они играју финале али они су србијанци и мени би било дразе да видим једног Србина из БиХ у финалу. Нека је са срецом

ОДГОВОРИТЕ