Dan srpskog tenisa

Finalne mečeve na turniru u Indijan Velsu otvara duel Jelene Janković i Simone Halep od 19 časova, a potom se u muškom finalu sastaju Novak Đoković i Rodžer Federer. Taj meč neće početi pre 21 čas.

Srbija 22.03.2015 | 17:19
Dan srpskog tenisa

Srpska teniserka Jelena Janković finalni meč Mastersa u Indijan Velsu protiv Rumunke Simone Halep igra u od 19 sati po srednjeveropskom vremenu.

Jankovićeva je u polufinalu bila bolja od Nemice Sabine Lisicki sa 3:6, 6:3, 6:1, dok je Halep bez borbe prošla u finale nakon odustajanja Amerikanke Serene Vilijams zbog povrede kolena.

To će biti peti međusobni duel Jelene Janković i Simone Halep. Rumunka vodi sa 3:1 u pobedama.

Jankovićeva je jedinu pobedu nad Halepovom zabeležila u njihovom prvom okršaju 2010. godine na Otvorenom prvenstvu SAD, kada je slavila sa 6:4, 4:6, 7:5. Poslednji put, u duelu na Australijan openu prošle godine, pobedu je odnela Halepova.

Jankovićeva, 21. tenisertka na VTA listi, poslednju titulu je osvojila 2013. godine na turniru u Bogoti, gde je i prošle godine odigrala svoje poslednje finale na turu.

Finalni meč na između Jankovićeve i Halepove igraće se od 19.00 po srednjeevropskom vremenu.

Odmah posle tog finala, ali ne pre 21 sat, na teren će izaći najbolji teniser sveta Novak Đoković i Švajcarac Rodžer Federer.

Novak Đoković je u polufinalu deklasirao Britanca Endija Mareja sa 6:2, 6:3, dok je Federer bio bolji od Kanađanina Miloša Raonića rezultatom 7:5, 6:4.

Đokoviću, koji brani titulu, biće to peto finale u Indijan Velsu, dok će Švajcarac igrati finalni meč po šesti put.

Ukoliko pobedi, srpski teniser će osvojiti četvrtu titulu i tako će se izjednačiti
upravo sa Federerom.

Đoković i Federer su do sada odigrali 37 mečeva, a Švajcarac ima tri trijumfa više.

Poslenji put njih dvojica su se sastala u Dubaiju ove godine i tada je slavio Federer sa 2:0 u setovima.

Izvor: RTS

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

suki

22.03.2015 17:05

Napred Novače. Banja Luka

ODGOVORITE
Name

neko iz mase

22.03.2015 17:14

Meni je drago sto oni igraju finale ali oni su srbijanci i meni bi bilo draze da vidim jednog Srbina iz BiH u finalu. Neka je sa srecom

ODGOVORITE