Глобус Фенингеровој за длаку испред Тине Мазе!

Аустријска скијашица Ана Фенингер одбранила је титулу у генералном пласману Светског купа, тријумфом на последњем велеслалому сезоне у француском Марибелу.

Остали спортови 22.03.2015 | 15:40
Глобус Фенингеровој за длаку испред Тине Мазе!

Фенингерова је славила испред сународнице Ева-Марије Брем и Словенке Тине Мазе, коју је и победила у борби за Кристални глобус.

Аустријанка је пред последњу трку имала 18 бодова мање од Мазе, али је Светски куп завршила са 22 бода предности. Фенингерова је сакупила 1.553 бода, а Мазе 1.531.

На тај начин, Фенингерова је омогућила Аустрији да настави апсолутну доминацију у Светском купу, пошто је у конкуренцији скијаша и ове сезоне најбољи био Марсел Хиршер.

Захваљујући тријумфу, шестом ове сезоне, а 15. у каријери, Фенингерова је такође освојила и Кристални глобус у велеслалому, а главна ривалка била јој је Бремова. Њој је то друга титула у некој дисциплини у каријери, пошто је и прошле сезоне била најбоља у велеслалому.

Фенингерова је од актуелних скијашица друга по успешности, а више великих Кристалних глобуса од ње има само Линдзи Вон - четири. Уз њих две, Светски куп су од скијашица које се и даље такмиче освајале само Мазе и Никол Хосп.

Аустријанка је до тријумфа у Марибелу дошла укупним временом од 2:26.91 минута, са 38 стотинки предности у односу на Бремову, док је Мазе била још осам стотих делова секунде даље.

Најбоље три следила је Швеђанка Сара Хектор, испред Вонове, Италијанке Нађе Фанкини и још једне Американке Микаеле Шифрин. Првих десет на последњој трци сезоне комплетирале су Францускиња Теса Ворли, Фрида Хансдотер из Швајцарске и Италијанка Марта Басино.

Коментари / 0

Оставите коментар